Rizeli Taekwondo Antrenörü, geliştirdiği Babytae isimli yeni bir spor branşı ile 4-6 yaş arası çocuklara savunma sporu öğretecek.

Rizeli Taekwondo Antrenörü Mustafa Tatoğlu; kendisi geliştirdiği, bilimsel alt yapısı ve gerekli prosedürü tamamlanan ‘’Babytae’’ isimli spor branşı ile dünyada ve Türkiye’de ilk kez 4-6 yaş grubu bebeklere savunma sporu öğretecek. Babytae ile 4-6 yaş grubu çocuklar da resmi olarak sporcu kabul edilebilecek ve sporun gelişmesi ile gelecekte düzenlenecek müsabakalara katılabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tatoğlu, yeni geliştirdikleri branşa Babytae ismini verdiklerini belirterek, “4-6 yaş grubu Taekwando sporunda kategorisi bulunmayan bir yaş grubu. Biz kreş grubu olarak, sporu da biraz yumuşatıp içeriğine jimnastik ekleyerek ara segment yeni bir branş geliştirdik. Bu yeni branşa Babytae ismini verdik. Nisan ayı içerisinde ilk derslerimize başlayacağız. Başlangıç aşamasında 4-6 yaş grubu çocukların fiziksel gelişimini maksimum düzeyde tutabilmek ve yetenek yönlendirmesi için çalışacağız. Taekwando sporuna daha yetenekli, daha alt yapısı uygun sporcular kazandırabilmek için 4-6 yaş grubunda gelişimi daha üst seviyeye çıkartmamız gerekiyor. Asıl amacımız bu.”dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Tatoğlu, 4-6 yaş grubuna yönelik yaptıkları çalışmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade ederek, “Bu bir ilk olacak. Amatör olarak da şu ana kadar hayata geçmiş böyle bir branş yok. Bir ilk olarak biz bunu hayata geçireceğiz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sürdürdüğümüz Takwondo çalışmalarımız var. Buda buna ek olarak geliştirdiğimiz bilimsel bir çalışmadır. Bu çalışmada uygulayacağımız antrenman çalışmaları dünya antrenman programları normlarında olacak. Taslağımız da bitti. 4-6 yaş grubu kayıtlarımız başladı. Kayıtlarımız devam edecek” dedi.

Mahmara Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunu olan Tatoğlu, geçmişte çeşitli spor dallarında bir çok uluslar arası müsabakada milli olarak Türkiye’ye dereceler kazandırdı. Uluslararası müsabakalarda antrenör olarak görev yaptı. Tatoğlu Rize’de de bir çok spor dalının geliştirilmesinde katkılar sağladı.