Küçükçekmece’de düzenlenen Veteranlar Futbol Turnuvası Final Müsabakası, Süper Lig’de Galatasaray’da forma giymiş efsane isimleri buluşturdu.
Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği işbirliğiyle 2’ncisi düzenlenen Veteranlar Futbol Turnuvası Final Müsabakası renkli görüntülere sahne oldu. Veteranlar Futbol Turnuvası’na Küçükçekmece’den 12, İstanbul genelinden 8 olmak üzere toplam 20 takım katılım sağladı.
Yeşilova Kemal Aktaş Stadı’nda gerçekleşen final müsabakasında Veteran İstanbul Trabzonspor takımıyla Veteran Sultan Murat takımı karşı karşıya geldi. Veteranlar karşılaşması İstanbul Trabzonspor’un 6-1 üstünlüğüyle sona erdi. Maçta, Süper Lig’de Galatasaray’da forma giymiş efsane isimler; Ümit Karan, Mustafa Kocabey (Papen Mustafa), Evren Nuri Turhan gibi isimler sahne alırken, ünlü futbolcular Küçükçekmecelilerden de yoğun ilgi gördü.
“GENÇLERE ÖRNEK OLARAK, DOSTLUĞU PERÇİNLİYORUZ”
Maçta, İstanbul Trabzonspor’un 5 golünü Ümit Karan kaydederken, futbolu bırakmış olmasına rağmen, sahalardan uzak kalmayan efsane futbolcu, formu ve yüksek kondisyonu ile göz doldurdu. Karan, düzenlenen organizasyondan dolayı yerel yönetimleri tebrik ettiğini ifade ederek, “Bu tür maçlar, hem gençlere örnek olması bakımından hem de sporda dostluğu perçinlemek adına çok önemli. Katılım ve ilgi de artırılmalı. Hem futbolcular, hem futbolseverler daha çok destek vermeli” diye konuştu.
Maç sonunda, turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve Amatör Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk tarafından verildi. Tüm sporcuları tebrik eden Başkan Karadeniz, Küçükçekmece’de spor yatırımlarının süreceğini dile getirdi.
Dereceye giren takımlar şöyle:
1. İstanbul Trabzonspor
2. Sultan Murat
3. Levent Master
4. Cennet Barbaros
Gol Kralı: Papen Mustafa
En Centilmen Takım: İnegöl Kafkas
En İyi Kaleci: Üzeyir Altun