Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, bugün gerçekleştirilen toplantıda özellikle bazı kulüplerin UEFA kriterleri doğrultusunda acil ve somut adımlar atması gerekliliğini konuştuklarını ve hazırlanan raporun Süper Lig A.Ş. projesinin başlangıç noktasını oluşturduğunu söyledi.
Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Kulüpler Birliği toplantısını ardından, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’i başkanlığından dolayı ve Spor Toto Süper Lig şampiyonluğundan dolayı kutlayan Gümüşdağ, aynı zamanda Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı’nı da yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti.
“BU HAYATİ PROJEDE HIZLA YOL ALDIK”
Bugünkü toplantıda Süper Lig kulüplerinin mali yapılandırma raporunu görüştüklerini ve Süper Lig A.Ş. yol haritasını çizdiklerini vurgulayan Gümüşdağ, “Sayın Hüsnü Güreli’nin birkaç aydır üzerinde çalıştığı kapsamlı bir finansal rapor vardı. Bu raporun sunumunu dinledik ve önümüzdeki mali yıllarla ilgili alınması gereken önlemleri tartıştık. Özellikle bazı kulüplerimizin UEFA kriterleri doğrultusunda acil ve somut adımlar atması gerekliliğini konuştuk. Bu rapor, Süper Lig A.Ş. projemizin başlangıç noktasını oluşturuyordu. Bu yüzden çok önem verdiğimiz bir toplantıyı tamamlamış bulunuyoruz. Kulüpler Birliği olarak bu sene başlattığımız bu hayati projede hızla yol aldık. İçeride de söylediğim gibi, bugüne gelirken, burada bulunan herkes kadar Sayın Bakanımız Çağatay Kılıç ve Sayın Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin de önemli ve özverili katkıları oldu. Bir kez daha her birine ayrı ayrı birliğimiz adına teşekkür ederim” dedi.
“SÜPER LİG A.Ş. KURULUYOR”
Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, hazırlanan raporun hızla çalışmaya devam etmeleri gerektiğini gösterdiğini ifade ederek, "Bunu yaparken de konuşarak, uzlaşarak ilerleyeceğiz. Süper Lig A.Ş. çalışmalarımızın detaylarını sizlerle ve dolayısıyla kamuoyu ile 10 gün içerisinde paylaşma niyetimiz var. Ama önce önümüzdeki hafta perşembe günü Sayın Yıldırım Demirören’le bir iyi niyet anlaşması imzalamak üzere sözleştiğimizin müjdesini vereyim. Bu vesileyle, projede emeği bulunan tüm kurumlar ve kişiler adına hepimizin adına tarihe geçecek bir ilerlemeyi kayıt altına almış olacağız" açıklamasını yaptı.
Basında hala bu işin olmayacağını söyleyenlerin olduğunu belirten Gümüşdağ, "Ama inanın bize, Süper Lig A.Ş. kuruluyor. Bu centilmenlik anlaşması da herkese ne kadar ciddi adım attığımızı ispatlayacaktır” diye konuştu.
“ŞU ANDA HİÇBİR ÇATLAK SES YOK”
Basın mensuplarının ’Toplantıya katılmayan kulüp başkanlarından ayrı bir düşüncede olan var mı?’ sorusuna ise Gümüşdağ, "Buraya gelemeyen 3-4 kişi ile konuştuk. Sezon sonuna doğru gelindiği için herkesin farklı programları var. Biz bu sistemin Türk futbolu için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 16-17 kulüp bu programı benimsemiş durumda. Burada kimsenin bir itirazı yok. Şu anda hiçbir çatlak ses yok. Kulüp başkanlarımızın desteği var. Herkesin de bu sisteme inandığını biliyoruz” şeklinde cevap verdi.
Toplantıya kulüp başkanlarının yanı sıra bazı kulüplerin mali işlerinden sorumluları da katıldı.