Spor Toto 2. Lig’den, 3. Lig’e düşen Turgutluspor’da yönetim, futbolculara 20 ile 80 bin TL arasında değişen miktarlarda ceza kesti. Oyunculara ligden düşme ve kötü performans başlıkları altında ceza uygulandığı belirtildi.
Son hafta evinde rakibi Tokatspor’a yenilerek 10 yıl aradan sonra 3. Lig’e düşen Turgutluspor’da yönetim aldığı kararla oyunculara rekor sayılabilecek düzeyde ceza kesti. Son iki haftada alınan mağlubiyet sonrası lige veda eden kırmızı-siyahlılarda oyunculara kesilen ceza sonrası açıklamalarda bulunan Turgutluspor Kulüp Başkanı Mustafa Kocatürk, "Biz göreve geldiğimizden bu yana oyuncularımızı hem maddi hem de manevi olarak rahatlatmaya çalıştık. Prim konusunda kesenin ağzını açtık. Ancak son iki haftada ortaya konan kötü oyun ve son hafta evimizde aldığımız mağlubiyet sonrası lige veda edişimiz bizleri derinden üzdü. Ödülün olduğu yerde ceza da vardır, biz üzerimize düşeni yaptık diye düşünüyorum. Konuyla ilgili hukuksal süreç takip edilecek" dedi.
TAKIM DAĞILIYOR
Turgutluspor’da 18 oyuncunun sözleşmesi 31 Mayıs 2015 tarihinde son buluyor. Ligin son maçında evinde Tokatspor’a 2-1 yenilerek 3. Lig’e düşen kırmızı-siyahlılarda 19 ismin sözleşmesi Mayıs sonunda bitecek. 8’i altyapıdan profesyonel yapılan 11 oyuncunun sözleşmesi ise devam ediyor. Yeni sezonda 3. Lig’de mücadele edecek olan Turgutluspor’da ekonomik planlama yapılırken, hangi oyuncularla masaya oturulacağı konusu ise belirlenmeye çalışılıyor.