Bir Liverpool taraftarının Anfield Road Stadyumu’nda maçın devre arasında namaz kılan iki taraftarın fotoğrafını ’rezalet’ yorumu ile paylaşması kulübü harekete geçirdi.
Geçtiğimiz ay İngiltere FA Cup mücadelesinde Liverpool’un evinde Blackburn ile oynadığı karşılaşmanın devre arasında yaşanan bir olay İngiltere’de gündeme oturdu. Mücadelenin devre arasında Asif Bodi ve Abubakar Bhula isimli iki kişinin Anfield Road koridorlarında namaz kılarken fotoğrafını çeken bir taraftar, sosyal medya hesabından ‘rezalet’ yorumu ile paylaştı. Fotoğrafı rezalet anlamında gelen “Disgrace” yorumu ile paylaşan Stephen Dodd isimli Liverpool taraftarının bu paylaşımı büyük tepki topladı.
LIVERPOOL AÇIKLAMA YAPTI
Gelen şikayetler üzerine harekete geçen Liverpool Kulübü, yaptıkları açıklamada her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını belirterek, “Anfield Road, ırk, din, cinsiyet, yaş, dil ve her ne olursa olsun tüm taraftarların güvenliğini sağlamaya çalıştığımız bir ortamdır. Bunu tüm taraftarlarımıza hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.
İngiltere’de gündem olan Stephen Dodd ise 30 yıldır kulübe destek veren bir taraftar olarak Bristol’de kulübün utanç kaynağı olarak gösterildiğini söyledi. Konuyla ilgili soruşturma başlatan polis, nefret söylemi ve içinde ırkçılık barındıran yorumları incelemeye aldı.