Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, şampiyonluğun son iki haftada belli olacağını söyleyerek, Kenan Evren Lisesi arazisi ile ilgili duruma da tepki gösterdi.
Medicana Sivasspor maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uslu, “Ertuğrul’un iyi oyunun maçın daha rahat olmasını engelledi. Çok önemli pozisyonlar kurtarması bu rahat maçı biraz zora soktu. Bundan sonra inşallah daha çok inanacağız şampiyonluğu ve biz bu şampiyonluğu alacağız. Şimdi çok önemli günler bizi bekliyor. Hem şampiyonluk için hem başka şeyler için. Mayıs sonunda kongremiz var. O zamana kadar şampiyonluğu ilan edeceğiz" dedi.
Federasyon’un verdiği tribün kapatma cezasına de tepki gösteren Uslu, "Bu rezalet bir şey. Aklımız almıyor. O zaman Passolig’i niye yaptınız. Neden küfredenleri oradan görüp de almıyorsunuz. Onun için yapılmadı mı bu yatırımlar. Bu tür insanları oradan alacaksınız. Günah değil mi. Ama fark etmez. Beşiktaş maçında da 2 tribün kapalıydı. Geri kalanı taraftarımız dolduracak inşallah" ifadelerini kullandı.
Kenan Evren Lisesi arazisi ile ilgili yaşanan sorunla ilgili soruya ise Uslu, "O konuya girmek istemiyorum. Girersek çıkamayız. Ciddi bir politik hata yapıyorlar. Bu politik işlere girmek istemiyor Fenerbahçe. Bakan bey, bakan gibi değil başka şey gibi konuşuyor. Biz bu yatırımları boşuna mı yapıyoruz? İnşallah bunlar çözülür diye umut ediyoruz. O konular hassas olduğu için girmek istemiyorum" diye cevapladı.
Şampiyonluk yarışının 2 hafta kala biteceğini düşündüğünü belirten Uslu, "İnşallah kazanırsak maçlarımızı şampiyon olacağız. Biliyorsunuz son haftalarda çok şampiyonluk kaçırdık, ama inşallah bu sefer kazanırız. Nasıl kaçırdığımız da unutuluyor. İnsanlar unutuyor bunları" şeklinde konuştu.