PTT 1. Lig’deki küme düşmeme mücadelesi veren Manisaspor’un alt yapı otobüsü ve tesisleri bir gurup taraftarın saldırısına uğradı.
Saldırganlar, Manisaspor’un Tarık Akmış Spor Tesisleri önündeki alt yapı otobüsüne ve duvarlara küfürlü yazılar yazdı. Holiganlar bununla da yetinmeyip Manisa’nın girişindeki Manisa levhasına da tehdit içeren ifadeler yazdı. Gece meydana gelen olayın ardından sabah Manisaspor kulüp görevlileri yazıları görünce büyük şok yaşadı.
Söz konusu saldırının pazartesi günü İzmir’de oynanacak Bucaspor - Manisaspor maçı öncesinde meydana gelmesi dikkat çekti. Bucaspor taraftarlarının faal olarak kullandığı Facebook’taki fan sayfasında ise saldırıya ilişkin fotoğraflar yayınlanarak, şu ifadeler kullanıldı:
“PTT 1. Lig’de 4 Mayıs pazartesi günü saat 20.30’da Buca Arena Stadımız’da oynanacak kritik Bucaspor - Manisaspor maçı öncesi sarı-lacivertli taraftarlarımız, Manisa şehri ve tesislerine gece baskını düzenledi...”
Manisaspor yönetimi ise saldırıya sert tepki gösterdi. Manisaspor Asbaşkanı Avukat Mustafa Karakaş otobüse ve tesis duvarlarına küfür içerikli yazı yazan holiganlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Karakaş, sezonun ilk yarısında Manisa’da oynanan maçta Bucaspor’u en iyi şekilde ağırladıklarını hatırlatarak, “İzmir Spor İl Güvenlik Kurulu’nun Manisaspor taraftarını Buca Arena’ya almama kararı da yanlış. Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Maçın İzmir Atatürk Stadı’nda oynanması için pazartesi günü gereken mercilere başvuru yapacağız” dedi.