PTT 1. Lig’in 28. haftasında küme düşmeme mücadelesi veren Manisaspor, Süper Lig’e yükselme adaylarından Osmanlıspor’a sahasında 2-0 mağlup olarak kötü gidişatını sürdürdü.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu, “Artık maçla ilgili konuşulacak bir şey kalmıyor. Hafta içindeki oyunumuz gibi ilk yarıda iyi bir oyun ortaya koyduk. Takımımız iyi mücadele etti. Pozisyonda bulduk. Direkten dönen şutumuz vardı, fakat atamadık. İkinci yarıya iyi başlamadık. İlk 10 dakika Osmanlıspor bizden daha iyi oynadı. Hakemleri de tebrik etmek lazım. Sıkışıklıkta ne yapacaklarını herhalde çok iyi biliyorlar. Osmanlıspor’un normal şekilde gol atma şansı olmadığı için kısa yoldan penaltı-kırmızı, penaltı-kırmızı maçı çözdü. Son haftalarda kaybettiğimiz hiçbir maçı daha 11’e 11 tamamlayamadık. Hep muhakkak eksik kalıyoruz. Daha sonra eksikliği kapatmak için de boşu boşuna mücadele ediyoruz” dedi.
OSMANLISPOR CEPHESİ
Galip geldikleri için mutlu olduklarını kaydeden Osmanlıspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise “Bugün hava sıcaklığı nedeniyle futbol oynamaya pek elverişli bir durum yoktu. İlk yarı havaya uyduk diyebilirim. İlk yarı futbolumuz ortaya çıkmadı. Bir Manisaspor’da Gökhan Sazdağı’nın direkten dönen şutu vardı. Sonradan bizimde bir tane direkten dönen topumuz vardı. İkinci yarı biraz daha baskılı oynamamız gerekiyordu, bunu da yaptık. Rakibimizi çıkarmamaya çalıştık. Birkaç tane atağın içerisinde de penaltı verildi. Arkasından diğer penaltı da geldi. Rakibimiz eksik kalınca da üstünlüğü iyice elimize aldık. Çok iyi futbol oynanmadığını düşünüyorum ama bizim için şuan iyi futbol, kötü futbol önemli değil. Bizim için önemli olan 3 puandı. Çok ihtiyacımız vardı. O 3 puandan dolayı da takımımı tebrik ediyorum. Yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
Bir gazetecinin takımı lehine verilen penaltıların doğruluğunu sorması üzerine konuşan Tütüneker, pozisyonu görmediğini belirterek, “Evet bu hafta belki Manisa’ya verilir veya verilmez. Görmediğim için pek yorum yapamıyorum. Bizim de geçen hafta Antep’te bir buçuk metre dışarıda penaltı verdi. Bunları her takım yaşıyor. Hakemler zaman zaman bize yapıyorlar, zaman zaman da Manisa’ya yapıyorlardır belki. Bilmiyorum bu sene belki Manisaspor’a daha çok yapılmıştır, onu bilemem ama zaman zaman oluyor” dedi.