Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Medicana Sivasspor’u 3-2 mağlup etti. Maçının ardından her iki takımın teknik direktörü karşılaşmayı değerlendi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, mutlak kazanmak için sahaya çıktıklarını belirterek, "Kaybedilecek puanların bizi şampiyonluk yarışından uzaklaştıracağını biliyorduk. Devre arasında konuştuk ve ikinci yarı haklı bir galibiyet aldık" dedi.
İsmail Kartal, kazanmak için sahaya çıktıklarını söyleyerek, "Üç puan alıp devam etmek istiyorduk. Dün rakibimizden biri kazandığı için biz de mutlak 3 puan istiyorduk. İyi başladık. Sivasspor iyi bir takım. Her an gol atabilecek etkili bir takım. Bunun bilinciyle sahaya çıktık. İlk yarı 2-1 geriye düştük. İkinci yarı daha coşkulu, hırslı, üretken oynamalarını istedik. Mutlak 3 puan lazımdı, kazanmamız gerekiyordu. Kaybedilecek puan ya da puanların bizi şampiyonluk yarışından uzaklaştırabileceğinin bilincindeydik. Bunları devre arasında oyuncularımızla konuştum. Yaptığımız hamleler ile maçı kazanmayı bildik. İkinci yarı daha üretken, oyunun genelinde hakim olan bizdik. Haklı bir galibiyet elde ettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.
“KAYBEDERSEK ŞAMPİYONLUK YARIŞINDAN UZAKLAŞACAĞIMIZIN BİLİNCİNDEYDİK”
Oyuncuların pes etmeden maçı kazandıklarını belirten Kartal, "Oyuncularımın inançlı olmaları, asla pes etmemeleri maçı kazanma adına önemli. Kendilerinin bu reaksiyonu ortaya koyabilmeleri her zaman mümkün olmayabiliyor. Bu maçların final olduğunu bildiğimiz için, kaybeden takımın şampiyonluk ve zirve yarışından uzaklaşacağı bilincindeydik. Büyük takımlar böyle olur. Oyuncularım büyük takımın oyuncuları olduğunu gösterdiler. Haklı bir galibiyet elde ettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.
“RAKİPLERİMİZİN TAKILMASINI BEKLEYECEĞİZ"
Her maçın final niteliğinde olduğunu dile aktaran Kartal, "Biz maç maç düşünüyoruz. Önümüzde 5 maçımız vardı. Her maç final biz bütün maçlarımızı kazanıp rakiplerin bir yerde takılıp, ya da kendi aralarında oynayacağı maçta bir beraberlik veya başka bir maçta kaybedecekleri puanlar ile şampiyon olabileceğimizi düşündük. Şimdi bunların 2’sini gerçekleştirdik. Biz kalan 4 maçı kazanmak için sahaya çıkıp, rakiplerin kaybını bekleyeceğiz.”şeklinde konuştu.
“LUCESCU SÖYLENTİLERİNDEN RAHATSIZLIK DUYMUYORUM”
Lucescu isminin teknik direktörlük konusunda geçmesinden rahatsızlık duymadığını ifade eden Kartal, "Ben rahatsızlık duymuyorum. Fenerbahçe büyük bir kulüptür. Buranın kapısı bütün antrenörlere açıktır. Herkes çalışabilir. Sezon bitince herkes için hayırlısı neyse o olsun" ifadelerini kullandı.
MEDİCANA SİVASSPOR TARAFI
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise, son maçlarda son dakikalarda maç kazanıp kaybettiklerini belirterek, “Oynadığımız müsabakada takım oyuncularımızın istek, arzu ve performansından son derece memnunum. Galatasaray ve Beşiktaş’a da aynı şekilde kaybettik. 3 büyüklere aynı şekilde yenildik. Çok şanssızdık. Kazanabilirdik de. 2-1 iken 3’ü bulabilsek oyunu bitirebilirdik. Ama bazen bunlar oluyor. Yediğimiz goller çok basitti 2 ortadan ve taçtan gol yedik. Her türlü önlemi almıştık. Oyuncularım oyun planına sadık kalarak oynadı. Maçtan önceki kurgularımız gerçekleşti, ancak sonucu istediğimiz gibi alamadık. Takımın oyunu, istek ve arzusundan son derece memnunum" dedi.
Yalçın, şampiyonun kim olacağıyla ilgilenmediklerini, daha çok alt sıralar ile ilgilendiklerini, takımın düşme potasında olduğunu söyledi.
Halis Özkahya’nın iyi bir maç yönettiğini ifade eden Yalçın, ”Maçta büyük hatalar yapmadı, ama rakibin görmesi gereken 3-4 net sarı kart vardı. Belki biz öyle görmüşüzdür. İlk yarı maalesef bu kartlarda rakibe biraz rahat davrandı" diye konuştu.