Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında 1-1 berabere biten Medicana Sivasspor, Kasımpaşa maçı sonra her iki takımın teknik direktörü karşılaşmayı değerlendirdi.
Maç sonu basın toplantısında konuşan Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ”İki seneden beri hocalık yapıyorum. İlk defa böyle küme düşme korkusu olmadan kulübede rahat bir maç izlediğimi söyleyebilirim. Çok temposuz bir ilk yarı oldu iki takım da rahatlamıştı. Ama kaçırdığımız net pozisyonlar vardı. İkinci yarıda 45 ile 70 arasında neredeyse rakip ceza alanında oynadık ama gol bulmakta zorlanıyoruz. Beceriksizlik mi şanssızlık mı bilemiyorum. Gol yedikten sonra rakibe doğal olarak pozisyonlar verdik. Çünkü hücuma yönelik oyuncular aldık oyuna. 1-1’lik bir skor normal bir skor oldu. İki taraf için de eşit oldu diyebilirim” dedi.
Karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan’ı eleştiren Yalçın, ”Hakemlerin bu şekilde maç yönetmesini çok sağlıklı bulmuyorum. Biz rica ediyoruz böyle maç yönetmesinler, böyle lig oynamayalım. Konuşunca ceza alıyoruz ama çok hata var. Maçta bizim Musa’nın pozisyonu yüzde 100 kırmızı kart çalmıyor. Onlara da çalmıyor. Oyunla ilgili fazla söylenecek bir şey yok. Türkiye Kupası’nda şansımız azaldı ama sonuna keder deneyeceğiz ve gereken çabayı göstereceğiz" diye konuştu.
KASIMPAŞA CEPHESİ
Kasımpaşa Teknik Direktörü Önder Özen ise, çok sayıda pozisyon ürettiklerini sadece bir tanesini değerlendirebildiklerini belirterek, "Sivas takımının, Türkiye Kupası yorgunluğunun farkındayız. İlk yarı biz de düşük tempodaydık. İkinci yarıda üzerimize geleceklerini bilerek oynadık. İlk yarı bir pozisyon verdik. İkinci yarı hamleler yaptık. Çok sayıda net gol fırsatları ürettik bir tanesini değerlendirebildik. Tartışmalı pozisyonlar var. Onu kamuoyu değerlendirir. Genç oyuncularımızla takımı rotasyona sokmaktan dolayı mutluluğumuz var. Görev verdiğimiz oyuncular iyi futbol oynayarak 90 dakikayı tamamlamış oldular. Maçı gol yemeden bitirmeyi isterdik. Son bölümdeki tecrübeli oyuncuların biraz daha sakin kalması gereken bölümü sakin geçiremedik. Biraz ayağa oynamamız gerekiyordu. Tecrübelilerden biraz daha sakin olmasını beklerdik. Ama kazandıklarımıza bakalım. Genç oyuncularımız bir adım ileri attılar. 1 puan aldık. Sivas önemli bir deplasman o da iyidir. Sivas seyircisi bize misafirperver davrandı ve maçı centilmence takip ettiler. Onlara da teşekkürler. Sergen hocaya da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum” dedi.