Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor’un kalecisi Korcan Çelikay, ”Şike süreci olduğunda ben 23 yaşındaydım ve isnat edilen suçlar akıl almaz bir şekildeydi. Ben birçok suçu bu olaylar olup bittikten sonra öğrendim” dedi.
Sivasspor’un resmi yayın organı Sivasspor Dergisi’nin Mayıs ayı sayısında konuşan kaleci Korcan Çelikay, 3 Temmuz şike sürecinde yaşadıklarını anlattı. Şike sürecinde 23 yaşında olduğunu belirten Çelikay, kendisine yönelik olan suçların akıl almaz olduğunu söyledi.
“İNSANLARIN ÜZERİNDE ÇAMUR ATMAK KOLAYDIR”
Yaşananların şike ile ilgisi olmadığını aktaran Çelikay, birçok suçu bu olaylar olup bittikten sonra öğrendiğini belirterek, "Araba mevzusu falan vardı ben bunu içeride öğrendim. Arabayı bilmiyorum. O araba kimin neyinse hala da görmedim. Herkes için olduğu gibi benim için de sıkıntılıydı. Ben bunun içerisindeydim. Göz önünde olan birisiydim ama tabi insanların üzerine çamur atması kolaydır. Bunu temizlemek çok zordur. Kişi kendinden bilir işi; bunu yapabilecek insanlar buna inanır. Ben 23 yaşındaydım. Ben üniversite okuyorum. Birçok milli takımın yaş gruplarında oynadım. Süper Lig’de oynuyorum. Hani bir tarafta bunlar var. Bir tarafta da böyle bir saçmalık var. İnsan neden bunu tercih etsin ki zaten önünde bir gelecek var. 23 yaşında Allah izin verirse futbolun 35 yaşına kadar oynanabileceğini düşünürsek 12 yıllık bir futbol hayatını insan ne diye riske atar. Bunun şikeyle falanda çok alakası yoktu“ dedi.
Şike sürecinin siyasi ağırlıklı olduğunu sonradan öğrendiklerini söyleyen başarılı file bekçisi, gerçeğin yavaş yavaş ortaya çıktığını belirtti.
“HAYATIMDA TANIMADIĞIM İNSANLAR BENİM HAKKIMDA KONUŞTU”
Başını yastığa huzurlu koyduğunu ifade eden Çelikay, ”Bir sürü şey söylendi, yazıldı, çizildi. Biz televizyona bakıyoruz. Hayatımda hiç tanımadığım insanlar benim hakkımda konuşuyor ve sen bunlara cevap veremiyorsun. Bu çok büyük bir sabır gerektiriyor. Olmasa bile zaten bunu kazanıyorsun. O saldırı, o anlayışı, o olgunluğu, tecrübeyi zaten kazanıyorsun. Tabi ki de bu kolay olmadı. Bütün bu süreç içerisinde hiçbir gün, hiçbir saat, hiçbir gece başımı yastığa huzursuz koymadım çünkü ben ne yaptığımı biliyordum. Ben kendimden emindim. Herkes birbirini suçlayabilir ve bana isnat edilen suçların hiçbiri kanıtlanamamıştır. Nitekim ben yastığa her zaman başımı huzurlu koydum. Benim tek derdim buydu. Hep şunu düşündüm aslında bu yine özel bir cümledir, hep kafamdan geçen bir şeydir. Dışarıdaki insanlar benim böyle bir alçaklık yaptığımı düşünüyor ama ben bunu yapmadım. Ne mutlu; yani şükürler olsun. Ya tam tersi olsaydı. Hiç kimsenin bundan haber olmasaydı. Ben böyle bir şey yapmış olsaydım, gece nasıl yatacaktım. Hiç kimsenin de bundan haberi yok. Sen kendini, karakterini, kişiliğini, bütün her şeyini satmış oluyorsun. Kolay kolay düzgün bir insan bunu yapamaz“ şeklinde konuştu.
Çelikay, hapishaneden çıktıktan sonra herkesin kendisine destek olduğunu, herkesin kendisine güvendiğini sözlerine ekledi.