Önümüzdeki sezon PTT 1. Lig’de mücadele etmeye hazırlanan Göztepe’nin başkanı Mehmet Sepil, Avrupa’da oynayan bir takım oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi.
Spor Toto 2. Lig’i şampiyon tamamlayan ve önümüzdeki sezon PTT 1. Lig’de mücadele etmeye hak kazanan Göztepe’nin başkanı Mehmet Sepil, sezonu ve takımı değerlendirdi. Geleceğin takımını kurmak istediğini dile getiren Sepil, "Avrupa’da oynayan bir takım oluşturmak için yola çıktık. Bu elbette iki günde olacak bir konu değil ama bunun için tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece sportif anlamda da değil, kulüp yapılanması olarak da Türkiye’nin birkaç borçsuz takımından biriyiz" dedi.
“KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURAN BİR KULÜP”
Sepil, kendi ayakları üzerinde duran bir takım oluşturmak istediklerini vurgulayarak, "Kulüplerde her daim birileri gider, birileri gelir. Önemli olan doğru yapılanma ile kendi ayakları üstünde duran bir kulüp oluşturmaktır. Bu şekilde yapılanırsak, başarı kalıcı olur" şeklinde konuştu.
“CAMİAMIZ KENETLENDİ”
Göztepe’nin başarısı sonrası camianın birbirine daha da yakınlaştığını dile getiren Sepil, "Şampiyonluk sonrası aldığımız tepkiler harika. 9 ayda geldiğimiz nokta çok önemli. Camiamız kenetlenmiş durumda. Takımdan uzaklaşan taraftarlarımız, bayrakları tekrar sandıklardan çıkarmaya başladı" dedi.
“FUTBOL KAVGA DEĞİL, MUTLULUKTUR”
Futbolun insanları mutlu etmesini amaçladıklarını ifade eden Mehmet Sepil, "Bu amacımızı önce İzmir’de yaymak istiyoruz ve İzmir’e talibiz. İnsanlar kavga ve gürültüden yoruldu. Futbolumuz günlük mutluluktan çok, günlük kavgaya döndü. İzmir’de rekabet açısından da başarılı olmamız Karşıyaka’yı da başarılı hale getirir. Karşıyaka ile Süper Lig’de mücadele etmek istiyoruz. Neden 1. Lig’de oynayalım ki" değerlendirmesini yaptı.
“TARAFTARLARIMIZLA OLMAKTAN KEYİF ALIYORUM”
Taraftarlarla olmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Sepil, "Protokolde rahat olamıyorum, taraftarlarla çok daha rahat oluyorum. Protokole de saygısızlık etmeden taraftarlarımızla buluşmak büyük keyif. Son 3-4 haftadır, hayatım Göztepe oldu. İşlerimle ilgilenemedim bile, maillerime bakamıyorum bir türlü. Yoğun iş tempomun yanında Göztepe’yi hafta sonlarına sıkıştırıyordum ama şimdi hayatıma hakim olmuş durumda. Göztepe hayatımın tam ortasında" ifadelerini kullandı.
“ALTYAPI OLMAZSA OLMAZ”
Mehmet Sepil, altyapının önemini vurgulayarak, "U-21 benim gözümde A takımın yedek takımıdır. Bu şekilde direkt bir ilişki yapılmalıdır, benim için teknik direktörün başarısı şampiyonluk ya da elde edilen pozisyon değildir. Genç yetenekleri de Göztepe’de oynatabilmesidir. Futbolda altyapıda önemli bir çalışmamız, Urla tesislerimiz oldu. Şu an Türkiye’de Süper Lig takımlarının sahip olmadığı bir tesisimiz var" dedi.
“İZMİR’İ HENTBOL ŞEHRİ YAPACAĞIZ”
Sepil, sözlerini şöyle tamamladı:
"Göztepe Spor Kulübü olarak büyük atılımlar yaptık, hentbolda bir üst lige çıkacağız. Kurmaya çalıştığımız takım, Avrupa hedefi olacak. Salon sporunda İzmir’i bir hentbol şehri haline getireceğiz."