Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Hantaş Sportif, Gençlerbirliği’ni yenerek play-off’a kaldı. Play-off’ta Beşiktaş ile eşleşen Mersin ekibi, zorlu maçlarda sürpriz yapmak istiyor. Sportif direktör Osman Özoğlu, "Beşiktaş’ın gücü ortada. Türkiye liglerinin üstünde bir takım. Biz maçlarda seyircilere güzel bir hentbol seyrettirmek için mücadelemizi vereceğiz" dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda ligin son maçında Gençlerbirliği’ni 29-28 yenen Mersin Hantaş Sportif, play-off’a kalmayı başardı. Ligde oynadığı 26 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik, 13 mağlubiyet alan Mersin ekibi, 23 puanla 7. sırada normal sezonu bitirdi. Play-off’ta ligin güçlü ekibi Beşiktaş ile eşleşen Güney ekibi, zorlu maçlarda sürpriz yapma hedefinde.
"GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINI KAZANMAMIZDAKİ EN BÜYÜK ETKEN KALECİMİZDİ"
Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Hantaş Sportif Direktörü Osman Özoğlu, Gençlerbirliği maçının zor geçeceğini maç öncesi bildiklerini ifade ederek, "Bu maç bu sezonun en önemli maçıydı. Çünkü bizim de rakibimizin de mutlaka yenmesi gerekiyordu. Rakibimiz bizden 1 puan gerideydi. Bu maçı kazansalardı bizim üstümüze çıkacaklardı. Tabi biz de maçı kaybetseydik bir anda kendimizi aşağı bulacaktık ve play-out’a kalacaktık. O zaman yine sıkıntılı maçlar oynayacaktık. Maça başlarken bir sıkıntımız da kalecimizdi. As kalecimizden yoksun o maça çıktık ancak genç kalecimiz inanılmaz bir oyun ortaya koydu. Ankara’da maçı kazanmamızdaki en büyük etken kalecimizdi. Çok iyi toplar çıkardı. Takım olarak da iyi mücadele ettik. Bu maçı kazanmamız gerektiğini biliyorduk. Kazandığımız için mutluyuz. Bu galibiyet ayrıca bizim de play-off’a kalmamızı sağladı. Oyuncularımızın hepsini kutluyorum" şeklinde konuştu.
"MAÇIN FAVORİSİ BEŞİKTAŞ"
Play-off’ta eşleştikleri Beşiktaş maçıyla ilgili de Özoğlu, "Türkiye’nin en iyi takımıyla eşleştik. Tabi bu sene bizim için önemli olan play-off’a kalıp, düşme korkusu yaşamamaktı. Bunu başardık ve şimdi daha rahatız. Beşiktaş Türkiye liglerinin üstünde bir takım. Çok iyi ve çok geniş bir kadrosu var. Onlara karşı mücadele etmek çok zor. İlk maçımızı bu perşembe günü Mersin’de oynayacağız. İkinci maçımız pazar günü, 3. maçımızı da salı günü İstanbul’da oynayacağız. Tabi bu maçların mutlak favorisi Beşiktaş. Oyun olarak, mücadele olarak onlarla başa çıkmamız imkansız. Ancak biz yine de elimizden geleni yapacağız. En azından seyircilere güzel bir hentbol izlettirmek istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.