Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu sene ligde hedefledikleri noktaya ulaştıklarını belirterek, "Bu seneki Mersin İdmanyurdu’nun hedefi buydu, bu da gerçekleşti. Ama seneye hedef bu olmayacak. Seneye hedefin başka olması gerekiyor" dedi.
Spor Toto Süper Lig’de, cuma günü deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Mersin İdmanyurdu, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki antrenmana ısınma koşusu ile başlayan kırmızı-lacivertli ekip, açma-germe hareketlerinin ardından top sürme çalışması yaptı. Dar alanda kısa pas çalışması yapan takım, çift kale maçın ardından antrenmanı tamamladı.
"GALATASARAY’DAN DA FENERBAHÇE’DEN DE DAHA İYİ OYNADIK"
Antrenman öncesi oynadıkları Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını değerlendiren Çalımbay, her iki maçta da mükemmel bir oyun ortaya çıkardıklarını söyledi. Galatasaray ve Fenerbahçe’den de daha iyi oynadıklarını savunan Çalımbay, "Hatta Fenerbahçe maçında 10 kişi kalmamıza rağmen mükemmel şekilde mücadele ettik. Ama yaptığımız kişisel, bireysel hatalar maalesef bize pahalıya mal oldu. Yoksa o maç rahatlıkla alabileceğimiz bir maçtı. Çünkü bütün arkadaşlarım inanılmaz mücadele ettiler, inanılmaz şekilde oyunun içinde kaldılar. Ama maalesef futbolun içinde oluyor, böyle hatalar yaptığınız zaman da futbol affetmiyor" diye konuştu.
"LİGİN EN BAŞARILI TAKIMLARINDAN BİR TANESİ MERSİN İDMANYURDU’DUR"
Ne olursa olsun bütün Türkiye’ye iki maçta da nasıl oynanması gerektiğini gösterdiklerini dile getiren Çalımbay, "Ancak galip gelebileceğimiz maçları kaybettik. En iyi oynadığımız 2 maçı kaybettiğimiz için üzgünüm. İşin özeti, ben bu maçlarda takımımın gösterdiği performanstan çok memnunum. Bana göre ligin en başarılı takımlarından bir tanesi Mersin İdmanyurdu’dur. Çünkü Mersin İdmanyurdu’nun, diğer kulüplere göre dezavantajları vardı. Hiçbir zaman ondan gocunmadık. Sonuna kadar bütün arkadaşlarımız yüreğini ortaya koydu. Hedeflediğimiz yere geldik, hedefimiz buydu, buraya geldik. Burada tabi ki ne olursa olsun yönetim kurulu başta olmak üzere taraftarlara, futbolcu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sezon başından bu zamana kadar herkes mükemmel şekilde gayret gösterdi ve kimsenin ummadığı bir şekilde iyi bir yerdeyiz. İyi bir yerde de tamamlayacağız. Bütün düşüncemiz bu" şeklinde konuştu.
"SENEYE HEDEF FARKLI OLACAK"
Bugüne kadar dar bir kadro ile mücadele ettiklerini, 14-15 kişiyi sürekli oynatmak zorunda kaldıklarını anlatan Çalımbay, "Bu arkadaşlarımızın özverilerinden, mücadelelerinden, antrenmandaki çalışmalarından her şeyden çok memnunum. Kalan 2 maçımız var, bizim bütün gayemiz bu iki maçı çok iyi şekilde bitirmek. Biz bu iki maça belki de daha değişik kadro ile çıkabiliriz. Şu anda takımımızda 6-7 sakat arkadaşımız var. Onlar oynayamayabilir. Ama ne olursa olsun bizim bütün amacımız bu iki maçı da kazanıp, ligi iyi bir yerde bitirmek. Bu seneki Mersin İdmanyurdu’nun hedefi buydu, bu da gerçekleşti. Ama seneye hedef bu olmayacak. Seneye hedefin başka olması gerekiyor, bu şart. Çünkü hep böyle sıkıntılı bir ortam yaşamak istemiyor Mersin taraftarı, Mersin halkı. Onun için de hedef bambaşka olacak. Ne olursa olsun transfer yasağı olsa da olmasa da Mersin’in hedefleri başka olacak" ifadelerini kullandı.
Çalımbay, seneye Mersin İdmanyurdu ile devam edip etmeyeceği şeklindeki soruya ise, kendisinin her gittiği kulüp ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını belirterek, "Sözleşme bitiminde her iki taraf memnun ise devam etmek isterse devam edebilir. Benim için bir sorun yok. Lig bitmeden hiç bir şeyi konuşmak istemiyorum. Lig sonunda oturup konuşacağız. Hazırladığımız rapor var, onu yönetime sunacağız, bizim söyleyeceklerimiz olacak, onların söyleyeceği şeyler olacaktır" şeklinde yanıt verdi.
Çalımbay, şampiyonlukla ilgili olarak ise, "Sonuna kadar kimin şampiyon olacağı belli olmaz. Ligin ne olacağı belli olmuyor" dedi.
Rıza Çalımbay, açıklamasının sonunda, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın Barcelona ile Juventus arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını yönetecek olmasından dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, Çakır’a başarılar diledi.