Mersin İdmanyurdu’nun FIFA’nın verdiği iki dönem transfer yasağıyla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) yaptığı itiraz reddedildi. Mersin İdmanyurdu Ocak 2016’ya kadar transfer yapamayacak.
Mersin İdmanyurdu Basın Sözcüsü Ayhan Erdem yaptığı açıklamada, eski kalecileri David Bicik’in alacakları nedeniyle FIFA’nın, Mersin İdmanyurdu’na iki dönem transfer yasağı getirdiğini bu nedenle CAS’a yaptıkları itirazın sonuçlandığını belirtti. CAS’ın aldığı karara göre Ocak 2016’ya kadar transfer yapamayacaklarını vurgulayan Erdem, "CAS’a yaptığımız itirazımız reddedildi. Bu durumda Ocak 2016’ya kadar transfer yapamayacağız. Zaten yabancı futbolcular ile sözleşmemiz devam ediyor. Sözleşmesi biten yerli futbolculardan 5-6’sı ile oturup konuşacağız. Anlaşabildiklerimiz ile devam edeceğiz. Zaten teknik direktör Rıza Çalımbay ile prensipte anlaşmaya varmıştık" dedi.
Ayhan Erdem, Mersin İdmanyurdu’nun 2014-15 sezonunda elde ettiği başarısını devamı için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.