Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu’nun olağanüstü genel kurulunda, mevcut başkan Ali Kahramanlı tek listeyle gidilen seçimlerde güven tazeleyerek 9. kez kulüp başkanlığına seçildi.
Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan genel kurul toplantısına, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Adayı Oktay Öztürk ile kulüp yöneticileri ve üyeler katıldı.
Divan başkanlığını Ali Serin’in yaptığı kongrede, Mersin İdmanyurdu için 65 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan spor tesisinin tanıtım filmi gösterildi. Kongrede konuşan Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, yönetimde bulundukları süre içerisinde 9. genel kurulu yaptıklarını hatırlatarak, bu süre zarfında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mersin İdmanyurdu’nu en iyi yerlere getirebilmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Takımı 29 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkardıklarını anımsatan Kahramanlı, "İki dönem kaldıktan sonra maalesef 2012-2013 sezonunda yeniden düştük. Derler ya, ’düşenin dostu olmaz’. Biz düştük, o dönemde kimse yanımızda olmadı, kimse bize sahip çıkmadı, yalnız bırakıldık. Herkes bizi yalnız bıraktı ama biz kaçmadık. ’Ne olursa olsun, bütün malımı, canımı, ailemi, çoluğumu, çocuğumu ortaya koyarak ben bu takımı yeniden Süper Lig’e çıkacağım’ dedim. O dönemde birileri buna inanmadı. Mücadele ettik ve bir sezon sonra Mersin İdmanyurdu’nu yeniden Süper Lig’e çıkardık. Biz buna inandık, takım olduk, ekip olduk ve başardık" dedi.
"BUGÜN GELDİĞİMİZ NOKTA ÇOK İYİ"
O dönemde kendilerine destek veren, yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür eden Kahramanlı, "Bugün geldiğimiz nokta gerçekten çok iyi. Ligde 18 takım arasında başarılı iki takım varsa, bunlardan biri Mersin İdmanyurdu, diğeri de İstanbul Başakşehirspor’dur. Biz buraya çıkarken, ’İlk düşecek takım Mersin İdmanyurdu’ dediler. Ama bugün takımın geldiği noktayı herkes görüyor. Çok iyi bir takım kurduk. 43 puana sahip olan bir takımımız var. Sahaya çıktığında keyifle izlediğimiz bir takıma sahibiz. Burada özellikle Rıza hocayı ve oyuncularımı kutluyorum. Çok iyi bir sezon geçirdik. Bundan sonraki süreci de en iyi şekilde değerlendireceğimize ve takımı daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Mersin İdmanyurdu’nun yapmayı planladığı spor tesisine de değinen Kahramanlı, tesisle ilgili hazırlıkların devam ettiğini ifade ederek, bu konuda kendilerine en büyük desteği başta Vali Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın verdiğini belirtti. Tesisin temelinin çok kısa sürede atılacağını kaydeden Kahramanlı, önümüzdeki dönem yapacakları en önemli işin bu tesisin tamamlanması olacağını vurguladı. Kahramanlı, tesisin hayata geçmesiyle birlikte artık Mersin İdmanyurdu’nun alt yapıdan futbolcu yetiştireceğini ve bu futbolcuları transfer edeceğini söyledi.
Kahramanlı, konuşmasının sonunda ödemelerini en düzenli şekilde yapan bir takım olduklarını ifade ederek, oyuncuların mart ayı dahil tüm alacaklarının ödendiğini, mayıs ayı bitmeden diğer alacaklarının da ödeneceğini belirtti.
"TESİS İÇİN 10 MİLYON LİRALIK BÜTÇE AYIRDIK"
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Mersin İdmanyurdu’nun Ali Kahramanlı’nın sırtında buralara kadar geldiğini belirterek, "İyi gün dostları fazla olur. Ama zor gün dostları pek yoktur. Bu takım Ali Kahramanlı’nın sırtında bir yerlere gelmeye çalışıyor. Bir kent markalaşacaksa, onun tanıtımında çok önemli rol alan, çok önemli konumda olan Mersin İdmanyurdu bu kentin lokomotifi olmalıdır. Bu şehirde yaşayan, havasını alan, suyunu içen herkesin Mersin İdmanyurdu’na borcu var" şeklinde konuştu.
30 Mart seçimleri öncesi tıpkı Tarsus’ta olduğu gibi Mersin İdmanyurdu’na tesis kazandırmanın boyunlarının borcu olduğunu söylediklerini hatırlatan Kocamaz, şöyle devam etti:
"Belediyeler amatör kulüplerine her şekilde destek verebilir. Ama profesyonel kulüplere resmen destek veremez. Bunu yasa engeller. O zaman bu yasaları ortadan kaldıralım. Belirtilen arazide çalışma yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesi gerekir. Mersin İdmanyurdu’ndan tek bir kuruş istemeden bu tesisi yapalım ve teslim edelim. Ama en son 15 Mayıs tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 65 dönümlük araziyi Gençlik Spor Bakanlığı’na, 20 dönümü de Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi ile ilgili yazı yazılmış. Milli eğitim ile görüştük. Onlar kendilerine sunulan araziden vazgeçebileceklerini söylüyorlar. Biz de diyoruz ki, Gençlik Spor Bakanlığı’na verilen araziyi de Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edelim. Yoksa Büyükşehir Belediyesi’nin eli kolu bağlı kalıyor. Belediye olarak 2015 bütçesinden 10 milyon TL kaynak ayırdık. Belki yetmeyebilir. 2016 bütçesinde daha fazlasını yapacağız. Bu arsa bugün bize tahsis edilsin, yarın kulübün yapılmasına yönelik ihaleye çıkarmak bizim boynumuzun borcudur."
"MERSİN İDMANYURDU, KENTİN BİRLEŞTİRİCİ UNSURUDUR"
Vali Özdemir Çakacak da yaklaşık 8 aydır Mersin’de görev yaptığını hatırlatarak, bu süre içerisinde gördüğü kadarı ile Mersin İdmanyurdu’nun Süper Lig’de başkan Kahramanlı’nın şahsi çabalarıyla mücadele verdiğini söyledi. Bu kadar köklü bir maziye sahip olan kulübün genel kurulunda, şehrin her dinamiklerinde bir temsilci olması gerektiğine işaret eden Çakacak, "Maddi destek tabi ki herkesten istenebilir. Ama maddi destek veremeyecek olanlar da bu tür etkinliklere katılarak manevi desteklerini gösterebilirler. Mersin İdmanyurdu’nun birleştirici bir etkisi var. Siyasi görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, etnik yapısı ne olursa olsun herkesin sahip çıktığı bir kulüp. Bu durum Mersin için çok önemli bir zenginliktir. Mersin İdmanyurdu gibi bir zenginliğe sahibiz. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu ittifaka maddi destek verenleri de manevi destek verenleri de bir arada görmek istiyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından faaliyet, bilanço, denetim ve tahmini bütçe raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Ardından açık oylama ile gidilen tek listeli seçimde, Ali Kahramanlı başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri oy birliği ile seçilerek göreve başladı.