Dünya Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde mücadele eden milli sporcular Ayşe Beyza Yıldız ve Hüseyin Bezci kürsüye çıkma şansı yakalayamadı.
Rusya’nın Chelyabinsk kentinde düzenlenen ve yaklaşık 100 ülkeden bin 200 civarında sporcunun katıldığı Dünya Tekvando Şampiyonası ilk gün müsabakalarıyla başladı. Traktor Arena’da gerçekleştirilen müsabakalarda Türkiye’yi ilk gün, gelecek adına umut besleyen genç sporcular Ayşe Beyza Yıldız ve Hüseyin Bezci temsil etti.
Bayanlar 46 kiloda tatamiye çıkan 18 yaşındaki Ayşe Beyza Yıldız, ilk turda Yunanistan’dan Loanna Koutsou ile karşılaştı. Genç sporcu, rakibini 2-0 mağlup ederek ikinci tura yükseldi. Genç sporcu ikinci turda dünya 4 numarası Tayvanlı Wan Ting Lin ile karşılaştı. Milli tekvandocu, ilk raundunu 2-0 önde kapattığı karşılaşmada güçlü rakibine 5-3 mağlup olarak madalya şansını kaybetti.
Erkekler 58 kiloda mücadele eden 22 yaşındaki Hüseyin Bezci ise ilk turda tekvandoda dünyanın önde gelen ülkelerinden Kore’den Gang-Min Cho’ya yenilerek şampiyonaya veda etti.
Dünya Şampiyonası’nın ikinci gününde bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ile erkekler 74 kiloda Berkay Akyol madalya mücadelesi verecek.