Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Necmi Gençalp, Türk güreşi tarih yattığını belirterek, "Biz de o tarihi listeye yeni başarılar, yeni isimler eklemek istiyoruz" dedi.
Serbest Güreş Milli Takımı, 12-28 Haziran’da Bakü’de ilk kez düzenlenecek Avrupa Oyunları hazırlıklarını Ankara Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi’nde yoğun bir tempoda sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in özel davetlisi olarak organizasyonun açılış seremonisine katılacağı 1. Avrupa Oyunları’nda Türkiye güreşte serbest ve grekoromen stilde toplam 24 sporcu ile temsil edilecek.
Milli takım hazırlıklarını 15 Haziran’a kadar Ankara’da sürdürecek, daha sonra Bakü’ye hareket edecek. Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Necmi Gençalp İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.
Hazırlıkların uzun süreden beri devam ettiğini belirten Necmi Gençalp, "Olimpiyat senesine girdik. Onun için iyi hazırlanıyoruz. Bu altıncı kampımız, artık sona geldik. Herhangi bir problem yok" dedi.
Kardeş ülke Azerbaycan’da düzenlenecek organizasyona ilişkin konuşan Gençalp, "Azerbaycan’daki kardeşlerimiz bizi de destekleyecekler. Bizim için de sporcularımız için de ayrı bir motivasyon olur. Kendi ülkemizdeki gibi güreşeceğiz" diye konuştu.
Ata sporu güreşte tarih yazmaya devam edeceklerini söyleyen Gençalp, "Türk güreşinde tarih yatıyor. Biz de o tarihi listeye yeni başarılar, yeni isimler eklemek istiyoruz. Halkımızın güreşte beklentisi çok ayrı. Hep başarılar bekleniyor. Bunun bilincindeyiz. Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan iyi hazırlanıyor. Her ülke kendine göre güçlü. Her ülke mindere yenmek için çıkıyor. Biz de yenmek için çıkıyoruz. Bakü’den yüzümüzün akıyla döneceğiz" açıklamasında bulundu.