Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak 1. Avrupa Oyunları’nda mücadele edecek olan Büyük Kadınlar Güreş Milli Takımı Yalova’da hazırlıklarını günde çift antrenman ile sürdürüyor.
Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda teknik direktörü Ertuğrul Aydoğdu ve antrenörler Abdullah Aykaç ile Fatih Yerli yönetiminde şampiyonaya hazırlanan minderin sultanları ise gözlerini altın madalyaya dikti. Büyük Kadınlar Güreş Milli Takımı’nın Yalova’da sürdürdüğü kamp kadrosunda ise Evin Demirhan, Aysun Erge, Merve Kenger, Fikriye Gök, Bediha Gün, Burcu Kebiç, Elif Jale Yeşilırmak, Hafize Şahin, Buse Tosun, Neslihan Ulusoy, Sinem Topçu, Burcu Örskaya Üğdüler, Aslı Tuğcu ve Yasemin Adar yer alıyor.
Büyük Kadınlar Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Ertuğrul Aydoğdu, "Birincisi yapılacak olan Avrupa Oyunları öncesi Yalova’da kampa başladık. Günde çift antrenman yapıyoruz. Yaklaşık 14 sporcumuz var. 8 sıklette mücadele edeceğiz. Elbette ki hedefimiz madalya almak. En az 3 ya da 4 madalya bekliyoruz. Rusya bayanlarda öncü. Türkiye’den çok daha önce bayan güreşine başlamış bir ülke. Onlar bizim için oldukça zorlu bir rakip. Romanya ve İsveç, Polonya’da zorlu rakiplerimiz arasında yer alıyorlar. Ama bu zorlu rakipler bizimde kalitemizi ortaya çıkartacak" dedi.
Büyük Kadınlar Güreş Milli Takım Antrenörü Fatih Yerli ise, "Azerbaycan’ın Bakü kentinde yapılacak olan 1. Avrupa Oyunları’na en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Çalışmalarımız madalya odaklı olarak sürüyor. Türk kafilesi olarak 230’a yakın sporcu ile Avrupa oyunlarına katılacağız. Bunun 24 tanesi güreşten ve 16’sı bayan 8 grekoromen ve 8 serbest olmak üzere. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. İlk defa düzenleniyor. Bu bayan güreşi açısından çok önemli. Çalışmalarımızı o doğrultuda yapıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
60 kiloda mücadele edecek olan Hafize Şahin, "Bakü’de yapılacak olan Avrupa Oyunları’nda ülkemizi 60 kiloda temsil edeceğim. Çok güzel hazırlık dönemi geçirdik. Oyunlar öncesinde son kampı Yalova’da gerçekleştiriyoruz. Tüm takım arkadaşlarımızla birlikte ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için oraya gireceğiz. Hedef tabii ki madalya ancak rengi altın olursa daha güzel olur. Oraya gittiğimizde 75 milyon Türk halkının arkamızda olduğunu bilinciyle mindere çıkıyoruz. Umarım ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.