Türkiye Muaythai Federasyonu dünyanın en büyük ikinci federasyonu olan Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu’na (FISU) üye oldu.
Yapılan üyelikle ilgili açıklamada bulunan Türkiye Muaythai Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün, Muaytahi camiası olarak dünyanın ikinci büyük federasyonu olan Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu’na üye olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonunun (FISU), 1949 yılında kurulan bir uluslararası spor organizasyonu olduğunu belirten As Başkan Aygün, esas sorumluluğu, Yaz ve Kış Dünya Üniversite Oyunlarının ve Dünya Üniversite Şampiyonalarının denetimi olan FISU’nun, olimpiyatlardan sonra dünyanın ikinci büyük spor federasyonu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Muaythai camiası olarak bu büyük organizasyonda yer almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Muaythai uluslararası bir ödüle layık görülen tek dövüş sanatı olarak öne çıkmaktadır. Olimpik olmayan ve Spor Ruhu ödülünü kazanan tek spordur ve şimdi de SPorts Business dergisi tarafından yayımlanan En iyi Spor federasyonları listesinde yerini alarak, liste içerisinde olimpik olmayan tek spor olma şerefini elde etmiştir.”