Edirne Basın Kulübü organizasyonunda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Address Group’un katkılarıyla düzenlenen ve Süper Lig hakemlerinden Edirneli Özgür Yankaya’nın yönettiği 2015 Nevruz Futbol Müsabakası’nda kazanan dostluk oldu.
Baharın gelişini simgeleyen ve ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Nevruz’, Edirne’de de il protokolü ve basın mensupları arasında düzenlenen futbol müsabakası ile karşılandı. Süper Lig’in başarılı hakemlerinden Edirneli Özgür Yankaya’nın yönettiği maçta, kazanan birlik, beraberlik ve dostluk oldu.
Edirne Basın Kulübü’nün organizasyonunda düzenlenen karşılaşmada, İl Protokol Takımı’nın kadrosunda başta Edirne Valisi Dursun Ali Şahin olmak üzere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne Vakıflar Müdürü Osman Güneren, Edirne Basın İlan Kurumu Müdürü Ebubekir Günel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ve valilik basın bürodan İbrahim Arslan yer alırken, gazetecilerin takımında ise Salih Baran, Gökhan Tuzladan, Kadri Kılıç, Resul Oruçoğlu, Özgür Orhan, Cihan Demirci, Yavuz Demir, Gökhan Zobar, Olgay Güler, Bekir Tüccar ve Koray Ustabaşı yer aldı.
KUPAYI KALDIRAN İL PROTOKOLÜ OLDU
Hakem Özgür Yankaya’nın düdüğüyle başlayan zorlu mücadelede gazeteciler maça hızlı başlayarak ardı ardına buldukları gollerle 2-0 öne geçti. İlk yarının son dakikalarında toparlanan İl Protokolü eşitliği sağladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yerde kalması sonucu hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Maçı saha kenarında takip eden ve temsili olarak sahaya giren Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, güzel bir vuruşla penaltıyı gole çevirerek, skoru 3-2’ye getirdi. Müsabakanın ikinci yarısında da İl Protokolü ardı ardına bulduğu gollerle maçı 5-2 kazanarak, 2015 Nevruz Futbol Müsabakası Kupası’nı kazandı.
VALİ ŞAHİN: "GAZETECİLERİ YENDİĞİMİZ İÇİN MEMNUNUZ"
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada, yaş ortalamasının oldukça yüksek olduğu maça seyirci olarak katıldığını söyledi. Karşılaşmada seyircinin gol atmasının futbolda yenilik olduğunu belirten Vali Şahin, "Seyircilerden birinin seçilip gol atabilmesi de olabiliyor. Bu bir dostluk maçıdır. Bu maçın sonucunda yenmek ya da yenilmek sonucu değiştirmez. Ama şu bir gerçek ki bu sefer gazetecileri yendiğimiz için memnunuz" ifadelerini kullandı.
BAŞKAN GÜRKAN: "BASIN KULÜBÜ’NDEKİ ARKADAŞLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Edirne Basın Kulübü ve Edirne’nin veteranlarının futbol maçında buluştuğunu belirtti. İlk yarıyı veteranların 3-2 önde tamamladığını anlatan Gürkan, "İkişer gol atıldı, bir de penaltı kullanıldı. Penaltıyı sayın valimiz attı. Tabi bu tür müsabakaların amacı yenmek ya da yenilmek değil dostluğun tesis edilmesi ve ilişkilerin geliştirilmesidir. Edirne Basın Kulübü’ndeki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz, başarıları daim olsun" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Şahin, kupayı bürokratlar takımına takdim etti. Bürokratlar da gazetecilere günün anısına karanfil hediye etti.