Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, son iki haftada oynayacakları maçları kazanarak ligi galibiyetle tamamlamak istediklerini söyledi.
Eskişehirspor maçı hazırlıklarını sürdüren Gaziantepspor’da teknik direktör Okan Buruk, antrenman öncesi yaptığı açıklamada, maksimum puanlarla ligi kapatmak istediklerini vurguladı.
Geçen hafta Bursaspor’la oynanan maç hakkında da konuşan Buruk, Bursaspor gibi ligin güçlü bir takımlarından biriyle mücadele ettiklerini hatırlatarak, bu müsabakanın da bekledikleri gibi geçtiğini ifade etti.
Okan Buruk, “Rakibin hücum anlamında güçlü olduğunu ve savunma alanında da sıkıntılar yaşadığını biliyorduk. Pozisyon da verdik, çok pozisyona da girdik. İlk yarı on kişi kalana kadar girdiğimiz net pozisyonlar vardı. Bunları değerlendirip erken yediğimiz gole cevap vermemiz gerekirdi. Bunu veremeyince artık on kişi kalıp 2-0 olunca maç, orada kaybettik” dedi.
"LİG BİTMEDİ"
Ligin henüz bitmediğini söyleyen Buruk, “Belki erken ama bir şeyleri yakaladık, yüksek puanları erken yakaladık ve son haftalardaki kazanamama serimiz devam ediyor desek daha doğru olur” diye konuştu.
İniş ve çıkışların, ligin içinde olduğunun altını çizen teknik direktör Okan Buruk, Gaziantepspor’u ligin çok başarılı takımlarından biri olarak gördüğünü söyledi.
Buruk, “Kendimizi yedi haftalık periyotta oynadığımız maçlarda daha fazla puan toplasak daha üst sıralarda olacaktık. Tabi ki oyuncuların gerçekten herşeyiyle, camiaya yakışan, kendilerine yakışan şekilde hareket ediyorlar. Çünkü iyi profesyoneller. Öncelikle onlarla beraber olmak, onların emeklerini sahada görmek beni sevindiriyor. Her türlü de fedakarlık yapıyorlar saha içi ve saha dışı. O yüzden son haftalar ne kadar kötü gitse de bu sezon oyuncularımın iyi olduğunu düşünüyorum. Bunu son iki haftaya da taşımamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Son iki haftada oynanacak maçlara ilişkin de konuşan genç çalıştırıcı, “Kendi sahamızda Eskişehirspor ile oynayacağız. Ondan sonra da Balıkesirspor deplasmanı. Bu iki maçtan yine maksimum puanları alıp, ligi güzel bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Dediğim gibi her zaman aynı ciddiyetle maçlara hazırlanmaya çalıştılar oyuncularım. Sezon içinde antrenmanlarda bile aynı ciddiyetteler. Bu yüzden son iki haftayı da güzel bir şekilde, bize yakışan bir şekilde kapatacağız” diyerek sözlerini tamamladı.