Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Olcan Adın, Alex’ten ve Hoojdonk’tan çok şeyler öğrendiğini ama bunların sadece antrenmanlarda kaldığını söyledi.
Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Olcan Adın, sarı-kırmızılı kulübün yayın organı Galatasaray Dergisinin Nisan ayı sayısına özel açıklamalarda bulundu. Adın, Fenerbahçe’de oynadığı dönemde Alex’ten, Hoojdonk’tan çok şeyler öğrendiğini ama bunların sadece antrenmanlarda kaldığını söyledi.
"GENÇ YETENEKLER YETERİNCE FIRSAT BULAMIYOR"
Genç futbolcuların yeteri kadar fırsat bulamadığını belirten Adın, "O turnuvanın ardından dünya kupasında oynadık. İspanya’da David Silva, Lorente, Ramos, Fabregas gibi isimler vardı. Onlar şans buldu ve dünya yıldızı oldu. Almanya’da kalede Neuer oynuyordu. O turnuvada oynayanlar şimdi A takımda da oynuyor. Dünya Şampiyonası’nda Messi vardı. O zaten farkını belli ediyordu ve Arjantin’i şampiyon yaptı. İspanya ile farklı yaş gruplarında birçok kez karşı karşıya geldik. İsviçre maçında uzatmalarda 3-2 öne geçmiştik. Gol yememek için direniyorduk. Karşıdan geliyor rakip, önünde Selçuk vardı, onu çalımladı. Kontra çıkmıştı İsviçre, Selçuk arkadan bağırdı ’Olcan gidiyor’ diye. Ben de arkasından çektim ve sarı kart gördüm. Biraz da Selçuk yüzünden gördüm o kartı ve finalde oynayamadım" şeklinde konuştu.
"ALEX’TEN, HOOJDONK’TAN ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİM"
Bir futbolcunun oynayarak gelişeceğini her zaman söylediğini vurgulayan Adın, "19 yaşında yıldız olabilirsin ama oynamazsan yıldız olmanın hiçbir anlamı kalmaz. Çünkü futbolcu oynadıkça kendini geliştirebilir. Maç atmosferi antrenmandan çok farklı. 2009 yılından bu yana düzenli oynuyorum. Sadece Fenerbahçe’de forma giyemedim. Orada da çok değerli yıldızlar vardı. Alex’ten, Hoojdonk’tan çok şeyler öğrendim ama bunlar sadece antrenmanlarda kaldı" diye konuştu.
"ALEX VE ZICO BANA ÇOK DESTEK VERDİLER"
Alex ve Zico’nun kendisine çok destek verdiğini belirten tecrübeli oyuncu, "O yıllarda genç olmamız forma şansı bulmamızı zorlaştırdı. Antalya’da 30 maç oynadım, sadece 4 maç kaçırmıştım. Sonra Fenerbahçe’ye dönmüştüm. Tuncay ağabey, ’Sana ne oldu böyle, burada çok zayıftın, şimdi çok iyisin. İnanılmaz bir fark var performansında’ demişti" diye konuştu.
Gaziantep’ten sonra Trabzonspor’a gidişini anlatan Adın, "Tolga Seyhan, biliyorsunuz Trabzon’dan Gaziantep’e gelmişti. Trabzon’u çok sevdiğimi ve orada oynamak istediğimi söylemiştim Tolga ağabeye. Stadın atmosferini çok seviyordum. Daha transferim ortada yoktu. Devre arası geldi ve transfer sezonu açıldı. Trabzonspor ile aynı otelde kamp yapıyorduk. Şenol hoca ile konuşmuştuk, beni istediklerini söylemişti. Beşiktaş da ilgileniyordu. Burak Yılmaz vardı Trabzonspor’da, yine Serkan Balcı çok yakın arkadaşımdı. Transferim gerçekleşince aynı otel içinde oda değiştirdim" dedi.