Yeni Malatyasporlu futbolcu Onur Kalafat, sözleşmesinin devam ettiğini, eğer istenirse seve seve sarı-kırmızılı formayı giymeye devam edeceğini söyledi.
Onur Kalafat, şampiyonluk ve yeni sezon hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni Malatyaspor ile yaşadığı şampiyonluğun çok farklı anlamlar taşıdığını belirten Onur, “Marmarisspor’da oynarken ilk sene çeyrek finalde, ikinci devre yarı finalde elendik. Daha sonraki senelerde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da oynarken play-off final maçında Orduspor’a elendik, bizim için çok acı veren bir sonuç oldu. Çünkü Süper Lig’i kaçırdık elimizden. Nasip Yeni Malatyaspor’aymış. Bir futbolcunun futbol hayatında yaşayabileceği en gurur verici olay şampiyonlukmuş. Tüm futbolcuların bir kere bile olsa yaşaması lazım. Şampiyon olmak için birçok etkenin pozitif olması lazım. Yönetim, taraftar, takım, şehir kısacası kenetlenmek lazım. Benim gözümde en büyük etkenler inanmış ve iyi oyunculardan kurulan kadro” dedi.
Malatya’nın futbolla yatıp kalkan bir şehir olduğunu ifade eden Kalafat, “Müthiş bir taraftar desteği var. Böyle müthiş taraftarlara böyle bir şampiyonluk yaşattığımız için bizler de çok duygulandık ve gururlandık. O büyük kalabalığın içinde şampiyonluğu kutlamak tarif edilemez” diye konuştu.
Onur, Yeni Malatyaspor ile sözleşmesinin devam ettiğini, gönlünün kalmaktan yana olduğunu belirterek, yönetime mesaj da verdi.
"Gönlüm kalmaktan yana" diyen Kalafat, “Sözleşmem devam ediyor. Daha henüz bir şey belli değil ama benim gönlüm tabii ki Malatya’da kalmaktan yana” ifadelerini kullandı.