Dünya Boks Birliği (AIBA), 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na vize almak için ilk kez düzenlenen Aiba Professional Boxing (APB) maçlarında ringe çıkan ve 4’te 4 yapan Milli Boksörler Adem Kılıçcı ve Onur Şipal’i APB Dünya Şampiyonu ilan etti.
Türkiye’yi Rio’da temsil etmek için 75 kiloda eldiven giyen milli sporcular Adem Kılıçcı İstanbul’da düzenlenen maçlarda hiç yenilgi almamış ve APB’de adını şampiyon olarak yazdıran ilk sporcu olmuştu. Onur Şipal ise Azerbaycan’ın Bakü şehrinde eldiven giymiş ve final maçını da kazanarak APB Şampiyonluk kemerini alan bir diğer sporcu olarak adını Rio Olimpiyat Oyunları’na yazdırmıştı.
APB’nin resmi web sayfasından yapılan açıklamaya göre, daha önce APB açılış sezonu şampiyonu ilan edilen Adem ve Onur’un unvanlarının ‘APB Dünya Şampiyonu’ olarak değiştirildiğini duyurdu. Ayrıca yapılan açıklamada, 10 sıklette düzenlenen maçlarda şampiyon olan sporcuların 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na da kesin olarak hak kazandıklarını bildirdi.
"ART NİYETLİ İNSANLARA İTHAF OLUNUR"
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç iki sporcuyu da tebrik ederek, "Adem ve Onur’un bu başarısı tüm boks camiasına hayırlı olsun. Onlar ringde bizlere büyük bir gurur yaşatmıştı, AIBA’dan gelen bu haberle sevincimiz ikiye katlandı. Bu başarı ülkemize armağan olsun. Şimdi onlardan tek istediğimiz Rio Olimpiyat Oyunları’nda şanlı bayrağımızı göndere çekmeleri. Allah yollarını açık etsin. Bu konuda çeşitli spekülasyonlar yaratan ve sporcularımızın başarısını gölgelemeye çalışan art niyetli insanlara da ithaf olunur" ifadelerini kullandı.