Antalya’nın Kemer ilçesinde Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından, Türkiye Okul Sporları Federasyonu ve Türkiye Oryantiring Federasyonu evsahipliğinde düzenlenen Dünya Liseler Arası Oryantiring Şampiyonası, "Dostluk Koşusu" ile sona erdi.
18-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve 22 ülkeden 8 kategoride 542 sporcunun katıldığı şampiyonada ilk gün Kemer’e bağlı Tekirova Mahallesi’ndeki uzun mesafe yarışını koşan sporcular, üçüncü gün de Beycik Mahallesi’ndeki orta mesafe yarışında mücadele etti. Kız ve erkeklerde okul ve seçilmiş kategorilerinde yarışan sporculara ödülleri Tekirova’daki 5 yıldızlı bir otelin amfi tiyatrosunda düzenlenen törenle verildi.
İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU
Şampiyonanın son gününde Kemer’de yapılan "Dostluk Koşusu" ilginç görüntülere de sahne oldu. Yarışmada üçer kişilik karma takımlar, değişik ülke sporcularından oluşturuldu. Kemer ralli servis alanı yanından verilen startla yüzlerce öğrenci değişik yönlere dağıldı. Ellerinde pusula ve haritalarla kontrol noktalarını bulmaya çalışan öğrenciler, Ayışığı Koyu yakınındaki İdyros Antik Kenti Harabeleri üzerinde de mücadele etti.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN KIZI DA KOŞTU
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kızı Hacer Büke Davutoğlu’nun da Fransız ve Yeni Zelandalı sporcularla katıldığı yarışta; Slovenya, Belçika, İskoçyalı sporculardan oluşan takım birinci oldu.
Yarışmada dereceye girenlere Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Nurdan Aslı Bayar Ulukapı ve federasyon yetkilileri tarafından verildi.