Orduspor Teknik Direktörü Hüseyin Özcan, kendi sahalarında oynayacakları Giresunspor maçının önemini bildiklerini belirterek, "Giresunspor maçı, bizim için çok önemli. Bu sebeple karşılaşmadaki en önemli silahımız her zaman olduğu gibi yine takım oyunu olacaktır" dedi. Özcan, bu karşılaşmanın iki takım için dostluk köprüsü olmasını diledi.
PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor, 10 Mayıs Pazar günü sahasında konuk edeceği Giresunspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Durugöl’de bulunan Orduspor tesislerinde günde tek antrenman yapan mor-beyazlı ekipte Karadeniz derbisi öncesi sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Derbi maçı ile ilgili açıklamalarda bulunan Orduspor Teknik Direktörü Hüseyin Özcan, Orduspor-Giresunspor maçının iki komşu kent ve iki kardeş takım açısından çok önemli bir müsabaka olduğunu söyledi. Giresunspor maçında ortaya koyacakları oyun hakkında ipucu veren Özcan, müsabaka öncesi taraftara fair-play çağrısı yaptı.
"EN BÜYÜK SİLAHIMIZ TAKIM OYUNU OYNAMAK"
Ligde her müsabakaya kendi oyunlarını ve oyuncularını geliştirmek için çıktıklarını belirten Özcan, Giresunspor maçının da bu perspektifte geçeceğini vurguladı. Taktik anlamda çok fazla değişiklik olmayacağını aktaran Özcan, "İki komşu kentin, iki kardeş takımın oynayacağı derbi niteliğinde güzel bir lig mücadelesi olacaktır. Ben bu maçın her şeyden önce fair-play ruhu içerisinde geçen bir mücadele olmasını diliyorum. Kazananın Türk futbolu olması her zaman birinci önceliğimizdir. Biz bu maçta da kendi futbolumuzu geliştirmek için mücadele edeceğiz. Kendi oyuncularımıza deneyim kazandırmak için, önemli bir müsabaka olacağını düşünüyorum. Seyircilere güzel bir maç izletmek istiyoruz. Biz hem savunmada hem hücumda takım oyunu oynamaya çalışıyoruz. Bizim Giresunspor maçında en büyük silahımız takım oyunu oynamak. Bunu sadece bu maça özgü değil, her maçta uyguladık ve uygulamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
"BU MAÇ ARAMIZDAKİ DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURSUN"
Orduspor-Giresunspor maçının iki şehri birbirine bağlayıcı bir etken olarak gördüğünü ifade eden Özcan, "İki şehir arasındaki mücadelenin ve rekabetin sadece saha içerisinde olmasını istiyoruz. Bizler saha içerisinde en yüksek mücadeleyi verirken, tribünlerin de buna uygun bir şekilde davranması tek dileğimiz. İki komşu kent, ortak havaalanı olan bir kent bu maç bizim aramızdaki dostluk köprüsü olsun. Şu an cezalımız, önemli bir sakatlığımız yok. Günde tek çalışma ile hazırlıklarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.