Orduspor Teknik Direktörü Hüseyin Özcan, takımın maçlarda gol yedikten sonra direncinin düştüğünü bu durumu giderebilmek için de çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Samsunspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Orduspor Tesisleri’nde haftalık basın toplantısı düzenleyen Orduspor Teknik Direktörü Hüseyin Özcan, 6-1 mağlup oldukları Manisaspor maçı, deplasmanda oynayacakları Samsunspor maçı ve takımda yaşanan son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Takımda önemli bir sakatlık sorunun olmadığını ifade eden Özcan, gol yedikten sonra yaşanan düşüşün önüne geçebilmek için çalışma yaptıklarını belirtti.
"GOL, DİRENCİMİZİ KIRDI"
Manisaspor maçında penaltı öncesi yaşanan pozisyonun faul olduğunu ve haksız çalınan penaltı sonrası oyundan düştüklerini dile getiren Özcan, "Manisaspor maçına çok iyi hazırlanmıştık. Milli takım arasını çok iyi değerlendirdik ve Manisaspor maçına puan veya puanlar almak için çıktık. Maça çok istekli ve arzulu başladık ama ta ki o penaltı pozisyonu yaşanana kadar. Pozisyonu tekrar tekrar izlediğimde penaltı pozisyonundan önce Hüsamettin’e yapılan hareketin faul olduğunu ve bunun uygulanmadığını gördük. Golden sonra direncimiz düştü ve goller arka arkaya geldik. Takım olarak en büyük sorunlarımızdan bir tanesi gol yedikten sonra oyundan düşmemiz, bunun önüne geçebilmek için oyuncularımızla toplantılar yapıyoruz ve bunun önüne geçmek istiyoruz" dedi.
"TARAFTARI LEHİMİZE ÇEVİRMELİYİZ"
Hafta sonu Samsunspor’la oynanacak olan Karadeniz derbisine değinen Özcan, "İki komşu kentin birbirleriyle oynayacağı önemli bir müsabaka. Bu derbi maçı Orduspor, için çok önemli bir maç olacak. Rakibimizin amaçladığı hedef play-off’ta oynamak. Biz buna rağmen Orduspor’u en iyi şekilde temsil etmek için sahada çok iyi mücadele vereceğiz. Kolay bir müsabaka olmayacak, fair-play ruhu içerisinde geçen bir maç olmasını temenni ediyorum. Puan veya puanlar almak istediğimiz bir maç olacak. Samsunspor önemli bir taraftar etkisiyle maça çıkacak bizim bu taraftar kitlesini avantaja çevirmeliyiz" diye konuştu.
"SALDIRIYI KINIYORUM"
Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı kınayan teknik direktör Özcan, "Sporun içine şiddetin ve terör eyleminin girmesini şiddetle kınıyorum. Bu durumlarda takımın ismi hiç önemli değildir. Bu, Türk futboluna, Türk sporuna yapılmış büyük bir yanlıştır. Liglerin ertelenmesi ilk başta Fenerbahçe Kulübü’nü savunmak için bir refleks olabilir ama sınırsız bir şekilde ligin ertelenmesi başka olaylara fırsat verir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Sakatlıklar konusunda da açıklama yapan Hüseyin Özcan, kaleci Mertcan’ın sakatlığının devam ettiğini, takımda yalnızca mevsimsel değişiklikten dolayı yaşanan gribal hastalıklar olduğunu sözlerine ekledi.