Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın illerdeki Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesislerinin denetiminin yapılması talimatları çerçevesinde, Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Op. Dr. Adnan Hasanoğlu, Spor Kuruluşları Daire Başkanı Osman Gümüş, Şube Müdürleri Yusuf Ziya Koç ve Necati Erol ile beraberindeki heyet, Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliği ile ilgili yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında eksikliklerin ve karşılaşılan uyumsuzlukların tespit ve giderilmesi amacıyla Rize İl Müdürlüğünü ziyaret etti.


 
Heyet, İl müdürlüğü yetkilileri İl Müdürü Mustafa Çelik ve Şube Müdürleri ile bir toplantı yaparak Rize’de faaliyet gösteren Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri ile ilgili bilgi aldı. Heyet toplantı sonrası Rize’de faaliyet gösteren Özel Beden Eğitimi ve Spor tesisleri ziyaret ettiler.


 
Denetlemede tesisin genel temizlik ve hijyen durumu, spor aletleri, araç ve gereçlerin yeterliliği ve kullanıma uygunluğu, tesis havalandırmasının yeterliliği kontrol edildi.
Spor Kuruluşları Daire Başkanı Osman Gümüş, Rize ilindeki Denetlemeler ile ilgili olarak adı geçen tesislerin işletmecilerini Komisyon üyeleri tarafından belirli aralıklarla kontroller yapılarak bu konuda tavizsiz bir yaklaşım içinde olunacağı belirtilerek, ruhsatı bulunmayan özel spor salonlarına ruhsatın alınması için faaliyet göstermeksizin bir aylık bir süre verildiği, bu süre içinde ruhsatın alınamaması halinde salonun mühürleneceği ve bu konuda Spor Genel Müdürlüğünün ciddî takip ve talimatı bulunduğu ifade etti.


 
Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Op. Dr. Adnan Hasanoğlu, kayıtlı sporculara birer sağlık dosyasının olması, ilk yardım için gereken ilaç ve malzemelerin, ayrıca doping içeren madde ve ilaçların zararları ile ilgili ve özellikle tesislerde besin destek ürünlerinin (Ergojenik madde/supplement) satışı yapılmasının uygun olmadığı hususunda bu özel beden eğitimi ve spor tesislerinin yetkililerini gerekçeler göstererek uyarılarda bulundu. Heyet eksiksiz ve uygun faaliyet gösteren Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesislerinin yetkililerine de hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.


 
Daire Başkanları, özel spor tesislerinde yüksek standartları yakalamaya çalıştıklarını, cezadan ziyade, spor tesislerinin hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyleyerek, denetimlerde kolaylık sağlayan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkili ve çalışanlarına teşekkür ederek, başarılarının devamını dilediler.