Güreş Milli Takımı sporcuları, 12-28 Haziran’da Bakü’de ilk kez düzenlenecek Avrupa Oyunları’nda madalyalar kazanarak Türkiye’ye döneceklerini söyledi.
Bakü’de ilk kez düzenlenecek olan Avrupa Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Güreş Milli Takımı, bu turnuva öncesi son hazırlıklarını Sarıyer’de Mersinli Ahmet Kireçci Salonu’nda yapıyor. Güreş Milli Takımı’nda antrenör Salih Bora, sporculardan Cenk İldem, Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.
BORA: “İSTANBUL’DA SON KAMPIMIZI YAPIYORUZ”
Güreş Milli Takımı Antrenörü Salih Bora, “Avrupa Şampiyonası için 3 kamp programı yaptık ve şu anda İstanbul’da son kampımızı yapıyoruz. Bir hafta içerisinde daha da iyi bir durumda olacağız. Artık form çalışmaları yapıyoruz. Hazır vaziyette şampiyonaya katılacağız inşallah” dedi.
İLDEM: “İNŞALLAH İLK MADALYAYI DA BEN ALIRIM”
Güreş Milli Takımı’nın başarılı güreşçisi Cenk İldem ise geçmişteki ikincilikler ve üçüncülüklerin ardından şampiyonluğu alacaklarını ifade ederek, “Açılışın olduğu ilk gün ben güreşiyorum. İnşallah ilk madalyayı da ben alırım. Tek hedefimiz bu. Biz takım olarak her turnuvada kürsüde olduk. Hedefimiz takım halinde şampiyonluk. Biz daha önce defalarda takım halinde şampiyon olduk. İnşallah bunu tekrarlayacağız” diye konuştu.
KAYAALP: “BEN ALTIN MADALYA ADAYI OLDUĞUMA İNANIYORUM”
Bakü’de yapılacak turnuva öncesi son haftaya girdiklerini hatırlatan Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu kazanmış milli güreşçi Rıza Kayaalp, “Yıl boyu zaten turnuvalarımız oldu. Dünyada ve Avrupa’da üst düzey maçlarımız oldu. Hepsini de başarılı bir şekilde atlattık. İyi de bir hazırlık dönemi geçirdik. Kamplarımızda da iyi çalıştık. Hedefimiz hem benim hem de takım arkadaşlarımın; Avrupa Oyunları’nda madalya kazanmak olacak. Ben altın madalya adayı olduğuma inanıyorum. Her sene olduğu gibi en az 4 ya da 5 madalya alabileceğimize inanıyorum” açıklamasını yaptı.
Büyük şampiyonalarda Azerbaycan ve İran gibi ülkelerde tribün desteği gördüklerini belirten Kayaalp, “Biz oralarda Türkiye’ye bakarak daha iyi destek görüyoruz. Şimdiden biletler tükenmiş Bakü’de” ifadelerini kullandı.
ÇEBİ: “BİZİM ÇITAMIZ YÜKSEK”
Güreş Milli Takımı Kaptanı Selçuk Çebi, Avrupa Olimpiyatları hakkında konuşmasına başlayarak, “FILA’nın aldığı karar doğrultusunda Avrupa Oyunları ilk defa yapılıyor. Bizde hem ülke hem de bireysel olarak katılıyoruz. Hem antrenörlerimizle hem de sporcular olarak kenetlendik. Bizim çıtamız yüksek. Güreş olarak her zaman madalya bekleniyor. Bizde bu beklentiye karşılık vermek istiyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Çok ufak-tefek rütuşlarımız var. En iyi şekilde orada Türk Bayrağı’nı göndere çekip ülkemize gelmek istiyoruz. Biz orada iki devlet bir millet hissi yaşayacağız. Azerbaycan’ın bizim için ayrı bir avantaj olacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.