Haziran ayında Azerbaycan’da düzenlenecek Avrupa Oyunları’nın hazırlıklarını sürdüren milli güreşçi Rıza Kayaalp, en büyük hedefinin olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.
A Milli Grekoromen Güreş Takımı Avrupa Oyunları’nın hazırlıklarını Mersinli Ahmet Tesisleri’nde sürdürüyor. Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2000 yılında güreş hayatına başladığını hatırlatarak, “2005 yılında ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katıldım. Avrupa şampiyonu olmadan önce benim hedefim yıldızlar ve gençlerde alacağım başarıları bir basamak olarak görmekti. Büyüklerde Avrupa’da ve dünyada altın madalya almaktı. İstikrarlı bir şekilde büyüklere geldim. Hiçbir zaman antrenmanlarımdan kaytarmadım. Hiçbir zaman istikrarımı bozmadım. Bu çok önemli bir sporcu için. Ben her zaman gençlere şunu söyledim: ‘Hiçbir zaman alacağınız madalyalar sizin çalışma disiplininizi bozmasın. Oralar çok da önemli değil. Oralarda Türk bayrağını dalgalandırıyoruz ama tarihe adımızı yazdırmak istiyorsak büyüklerde alacağımız başarılar önemli. Ben büyüklerde de son 5 Dünya ve 5 Avrupa Şampiyonası’ndan da hiç boş dönmedim” dedi.
“AVRUPA OYUNLARI’NA İYİ BİR ŞEKİLDE GİTMEK İSTİYORUM”
Geçen kamp sonrasında iyi bir turnuva geçirdiğini belirten Kayaalp, “Katıldığım turnuvalar Avrupa Şampiyonası düzeyinde neredeyse. 3-5 iyi rakip geldi. Onlar da kurada bana çıktı. Hazırlık turnuvası benim için iyi geçti. Bulgaristan’da yapılacak olan turnuva var ama ben gitmeyeceğim. Yeterince turnuva gördüm. Çalışmalarıma burada devam edeceğim. Çalışma düzenimi ve ağırlık çalışmalarımı bozmak istemiyorum. Maç olarak hazır hissediyorum. Bundan sonraki kamplarımı da iyi geçirip Avrupa Oyunları’na iyi bir şekilde gitmek istiyorum” diye konuştu.
“HEDEFİM AVRUPA OYUNLARI’NDA ŞAMPİYONLUK”
5 senedir Grekoromen’de final yaptığını vurgulayan Kayaalp, “Dört şampiyonluğum ve bir de ikinciliğim bulunuyor. Avrupa Oyunları’nda benim hedefim şampiyonluk. Bunu yapabilecek kapasitede sporcu olduğumu düşünüyorum. Çalışma disiplinimi bozmuyorum. Aldığım başarılar hiçbir zaman beni yolumdan saptırmıyor. Her zaman ilerisine bakıyorum. Yeni gelen genç arkadaşlarımızdan bile daha çok çalışmaya dikkat ediyorum. Hiçbir zaman çalışma disiplinimi bozmuyorum. Avrupa Oyunları’nda bunu tekrar kürsünün en üstüne çıkarak Türk halkına göstermek istiyorum” ifadelerini kullandı.
En büyük hedefinin ise Olimpiyat olduğunu dile getiren Kayalap, her zaman başarılarının kendisini motive ettiğini söyledi.
Milli güreşçi Rıza Kayaalp’in kariyerindeki başarılar şu şekilde:
Olimpiyat Oyunları
Bronz 2012 Londra Grekoromen 120 kg
Dünya Güreş Şampiyonası
Altın 2011 İstanbul Grekoromen 120 kg
Gümüş 2013 Budapeşte Grekoromen 120 kg
Gümüş 2014 Taşkent Grekoromen 120 kg
Bronz 2009 Herning Grekoromen 120 kg
Bronz 2010 Moskova Grekoromen 120 kg
Avrupa Güreş Şampiyonası
Altın 2010 Bakü Grekoromen 120 kg
Altın 2012 Belgrad Grekoromen 120 kg
Altın 2013 Tiflis Grekoromen 120 kg
Altın 2014 Vantaa Grekoromen 130 kg
Gümüş 2011 Dortmund Grekoromen 120 kg
Akdeniz Oyunları
Altın 2009 Pescara Grekoromen 120 kg
Altın 2013 Mersin Grekoromen 120 kg