Yeni Diyarbakırspor-Denizli Büyükşehir Belediyespor müsabakasında son dakikada verilen penaltı sonrası olaylar çıktı. Tribündeki taraftarlar, sahaya inip rakip takım ve hakemlere saldırdı. 25 taraftar ve 5 polis yaralandı. Maç ertelendi.
Spor Toto 3. Lig 2.Grup’ta Play-off turunda Yeni Diyarbakırspor, Denizli Belediyespor’u evinde ağırladı. Atatürk Stadyum’unda oynanan müsabakayı yaklaşık 7 bin taraftar izledi. İlk yarısı beraberlik ile sonuçlanan maçın ikinci yarısında Yeni Diyarbakırspor 1-0 öne geçti. Uzatmaların verildiği maçta Denizli Büyükşehir Belediyespor, 90+2’de penaltıda eşitlik gölünü buldu. Maçta uzatmalarda gelen gol sonrası stadyumda maçı izleyen taraftarlar sahaya indi. Denizli Büyükşehir Belediyespor ve hakemlere saldıran taraftarlara polis ekipleri müdahale etti. Çıkan olaylar sonrası maç bitmeden ertelendi.
25 TARAFTAR VE 5 POLİS YARALANDI
Çok sayıda çevik kuvvetin sevk edildiği Atatürk Stadyum’unda taraftarlar, polis ekiplerine taşlarla saldırdı. Dağılmaları yönünde uyarılarda bulunan polis ekipleri, dağılmayan taraftarlara biber gazı ile müdahale etti. Sık sık toplanan gruplar, stadyum çevresinde ayrılmayınca bölgeye çok sayıda TOMA sevk edildi. Yaşanan olaylar sonrası 25 taraftar ve 5 polis yaralandı. Bölgeye sevk edilen ambulanslarla yaralılar kentin çeşitli hastanelerine sevk edildi.
HAKEM VE FUTBOLCULAR 2 SAAT SONRA STADYUMDAN AYRILDI
Play-off rövanş maçında verdiği penaltı kararı sonrası taraftarların saldırısına maruz kalan hakemler, koruma altına alındı. Stadyumdaki odada saklanılan hakemler, tedavi edildi. Çıkan olaylar sonrası bir türlü stadyum çevresinde ayrılmayan taraftalar için polis ekiplerinin sayısı arttırıldı. Rakip takım futbolcuları çevik kuvvet araçlarına bindirilerek havaalanına götürüldü. Maçı yöneten hakemler ise özel araçla yoğun güvenlik önlemleri altında stadyumdan ayrıldı.