Türkiye Basketbol Ligi Play-off yarı final serisinin 4. maçında Fenerbahçe Ülker’i konuk eden Pınar Karşıyaka, rakibini 82-64’lük skorla mağlup ederek seride 3-1’lik üstünlüğü sağladı ve 28 yıl aradan sonra adını finale yazdırdı.
Pınar Karşıyaka finalde Trabzon Medical Park’ı geçen Anadolu Efes ile mücadele edecek. Yeşil-kırmızılı İzmir ekibi, 1983-1984 sezonunda yine finalde karşılaştığı Anadolu Efes’e yenilerek şampiyonluğu kaçırmıştı. 1986-1987 sezonunda finalde Galatasaray’la karşılaşan Pınar Karşıyaka, rakibini 2-1 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, çok gururlu olduklarını söyledi. Finale kalarak büyük bir iş başardıklarını anlatan Sarıca, “Bu ligde bu sene finale kalabilmek ve Fenerbahçe Ülker gibi bir takımı elemek zordu. Bugün çok iyi hazırlanmıştık çok konsantreydik. Böyle müthiş bir atmosferde oynamak harika oluyor. Bazı dönemler adam adama iyi müdafaa edemiyorduk, bugün bunu da çözdük. Camiamızı kutluyorum” dedi.
Artık tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade eden başarılı antrenör, “Euroleague’e aday bir takımız. ‘Bizim bir hayalimiz var’ diye hep söylüyorduk. Bu saatten sonra tek hedefimiz şampiyon olmak. Anadolu Efes de Fenerbahçe Ülker gibi şampiyonluk hedefi için kuruldu. Finalde onlar favori tabii ama biz asla pes etmeyeceğiz. Biz biraz daha yorulduk. Onlar seriyi biraz daha rahat geçtiler. Bu bazen avantaj, bazen de dezavantaj olabiliyor” şeklinde konuştu.
FENERBAHÇE ÜLKER CEPHESİ
Karşılaşmanın güzel bir atmosferde oynandığını söyleyen Fenerbahçe Ülker’in başantrenörü Zeljko Obradovic, “Karşıyaka’yı tebrik ediyorum, çok büyük motivasyonla oynadılar ve kazanmayı hak ettiler. Yarı final serisine bakarak dersler çıkarmamız gerekiyor. İlk olarak da kendim sorumluluk alacağım. Sezonu birinci bitirmiş bir takımın bu sonucu almasında sorumluluk antrenördedir. Oturup bu sonucun tüm sebeplerini inceleyeceğiz” dedi.