Avrupa Kulüplerarası Rafting Şampiyonası bugün Rize'nin Ardeşen ilçesinde bulunan Fırtına Deresi üzerindeki parkurda başladı.

Müsabakalarda botları devrilen İranlı bayan raftingciler zor anlar yaşadı.

Türkiye’de ilki düzenlenen Avrupa Kulüplerarası Rafting Şampiyonası 9 ülkeden, 23 takım ve 200 sporcunun katılımı ile bugün Rize’nin Ardeşen İlçesi Fırtına Deresi’nde başladı.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasında kalan Fırtına Vadisi’ndeki Fırtına Deresi’nde düzenlenen Rafting Avrupa Kupası’na Türkiye’nin yanı sıra Rusya, İran, Danimarka, Hollanda, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Bosna Hersek'ten 6’sı kadın olmak üzere 23 takımla yaklaşık 200 sporcu katıldı. 3 gün sürecek şampiyonanın ilk gününde kafa kafaya ve sprint yarışları gerçekleştirildi.

Debisi yüksek olan Fırtına Deresi'nde kıyasıya yarışan sporcular renkli görüntüler oluşturdu

Müsabakalar sırasında İran kadın rafting ekibi tehlike atlattı. Slovakya ekibi ile yarışan İran ekibinin botu yana devrilince 3 sporcu bitişe az bir mesafe kala suya düştü. Akıntıda sürüklenen sporcuları, kurtarma ekipleri halat atarak kıyıya çekti. Yaşadıkları kaza nedeniyle bir süre üzerlerinde şoku atamayan raftingciler bir süre sağlık görevlilerinin gözetiminde tutuldu. Kazayla ilgili konuşan İranlı sporcular, "Fırtına Deresi'nin debisi çok yüksek. Biraz zorlandık" yorumunda bulundu.

Hollanda’dan Rize’ye gelen bayan rafting takımı sporcuları ise Rize’nin doğasını ve rafting parkurunu beğendiklerini ifade ettiler.

Şampiyona üç gün devam edip Pazar günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.