La Liga’da lider Barcelona’nın takipçisi Real Madrid, 36. hafta mücadelesinde Valencia ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yolunda yara aldı.
İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) şampiyonluk mücadelesi veren Real Madrid, 36. hafta mücadelesinde Santiago Bernabeu’da Valencia’yı konuk etti. Konuk ekip Valencia, karşılaşmanın 19 ve 26. dakikalarında Paco Alcacer ile Javi Fuego’nun golleriyle 2-0 öne geçti. İlk yarılarının son dakikalarında Portekizli yıldız Ronaldo, penaltı atışından yararlanamadı.
ZİRVE YARIŞINDA AĞIR YARA
Devreye bu skorla girilirken, ikinci yarının başında Madrid ekibinin İtalya çalıştırıcısı Carlo Ancelotti iki oyuncu değişikliği birden yaparak başladı. Marcelo ve Daniel Carvajal hamleleriyle ikinci yarıya başlayan Real Madrid, aradığı golü 56. dakikada Pepe ile buldu. Bu dakikanın ardından oyunda baskısını arttıran Ancelotti’nin öğrencileri, 84. dakikada Isco’nun ayağından eşitliği yakaladı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Real Madrid, sahadan 1 puan ile ayrılarak puanını 86’ya yükseltti.
BARCELONA ŞAMPİYONLUK MAÇINA ÇIKACAK
Real Sociedad’ı 2-0 mağlup eden Barcelona, puanını 90’a çıkarırken, Real Madrid ise 86 puanla zirve takibini sürdürdü. Gelecek hafta Atletico Madrid deplasmanına çıkacak olan Katalan ekibi Barcelona, sahadan 3 puan ile ayrılması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.