Rize’de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce İslampaşa Atletizm Pisti’nde düzenlenen 3. Geleneksel Özel Sporcular Atletizm Yarışmaları’na 100 sporcu katılırken yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu.
Ev sahipliğini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaptığı müsabakalarda gençler madalya için ter döktüler. Etkinliğe katılan Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirirken dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.
Şenlik havasında geçen yarışmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları takdim edilirken daha sonra uzun atlama, halat çekme ve çuval yarışmalarına geçildi. Etkinlikte Aileler ve öğretmenlerinde hazır bulunurken yarışmalar sonrası Özel Sporcular ve katılımcılar hep birlikte dans ederek horon oynadılar.
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cafer Küçükmustafa Özel sporcular için her zaman hazır olduklarını belirterek “Bu sporcular bizim özel sporcumuz değil özel çocuklarımızdır. Bizlerin hedefi buradaki çocuklarımızı bir nebze olsun mutlu edebilmektir. 3’nü gerçekleştirdiğimiz yarışmaları bundan sonraki yıllarda da daha da geniş kitlelere hitap etmesi için İl Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapacağız. Özel sporcularımızı hayata kazandırmak adına diğer kurumlarla da iş birliği içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bir çok aktivite yaparak özel sporcularımızı sporun içerisine almak tek hedefimizdir” diye konuştu.