Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının yankıları sürerken dün İstanbul Başakşehir deplasmanından dönen Çaykur Rizespor U-21 takımını taşıyan Çaykur Rizespor otobüsüne Araklı'da kendini bilmez kişi veya kişilerce yapılan taşlı saldırı ile ilgili sağduyu çağrıları her iki camiadan da yapılmaya devam ediyor.

Saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlı, iki il arasındaki dostluğu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek dedi. Karafazlı yaptığı yazılıaçıklamda; "İstanbul Başakşehir müsabakasından dönen Çaykur Rizespor U 21 takımımızı taşıyan takım otobüsüne Trabzon'un Araklı ilçesinde atılan taş kafilemizin can güvenliğini tehlikeye attı.

Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçından sonra Fenerbahçe yi taşıyan otobüse ve akabinde Çaykur Rizespor U21 takımımızı taşıyanotobüse yapılan bu saldırı şunu gösteriyor ki , kesinlikle sporla alakası olmayan , amaçları iki kardeş şehri birbirine düşürmek isteyen güçlerin bir oyunu olduğudur.

Aynı havayı teneffüs eden ,Trabzon Rize arasında büyük dostluklar ve akrabalıklar vardır. Bu olayların sporla alakası olmadığını ve Trabzon Rize dostluğunu bu tip provakatif eylemlerin bozamayacağını çok iyi bilmeliler. Başta teknik ekip , Sporcularımız ve Araç şoförümüze geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.