Fenerbahçe’nin İtalya’da oynayan genç yıldızı Salih Uçan, dünyaca ünlü Roma’nın U-12 takımını, Altınordu’nun Türkiye’nin çocuk yaş grubundaki en geniş kapsamlı futbol organizasyonu olarak düzenlediği U-12 İzmir Cup için İzmir’e gönderiyor.
Organizasyonun açıklanmasından sonra harekete geçip Altınordu yönetimiyle temasta bulunan Salih Uçan, hemen ardından da formasını giydiği Roma ile görüşerek U-12 takımının turnuvaya katılmasını sağladı. Böylece Juventus’un ardından bir İtalyan takımının daha U-12 Cup’ta mücadele etmesi kesinlik kazandı.
“KAYBOLAN 7 YIL VAR”
Altınordu’nun çocuk yaş turnuvaları ile Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan Salih Uçan, “Avrupa’nın önemli futbol ülkelerinde çocukların spora başlama yaşı 5’in altına inmeye başladı. Türkiye’de ise halen 10-12 olarak görünüyor. Ortada kaybolan 7 önemli yıl var. Bu eksiği çok iyi tespit eden Altınordu, küçük yaş çocuk futbol turnuvalarıyla bir farkındalık oluşturdu. Bunu daha da küçük yaş gruplarına indireceklerini biliyorum. Beni keşfedip bugünlere gelmemi sağlayan ve şu anda Altınordu çatısı altında olan idareci ve teknik adamlar, her şeyi en iyi şekilde planlayacaklardır” dedi.
DEVLER GELİYOR
3-4-5 Nisan 2015 tarihlerinde Altınordu’nun Selçuk-Efes Tesisleri’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilecek U-12 İzmir Cup’ta Juventus ve Roma’nın yanı sıra Ajax, Athletic Bilbao, Porto, Paris Saint Germain, Sheffield United ve Werder Bremen gibi dünyanın en önemli altyapılarına sahip futbol kulüpleri sahne alacak. Turnuvada aralarında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Kasımpaşa ve Başakşehir’in de bulunduğu toplam 48 takım mücadele edecek.