UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona, İtalyan ekibi Juventus’u 3-1 mağlup ederek kupaya uzanan taraf oldu. İspanyol ekibi 8. finalini oynadığı Şampiyonlar Ligi’nde 5. kez kupayı müzesine götürdü.
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kupanın sahibi belli oldu. Almanya’nın başkenti Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanan müsabakada İtalyan ekibini Rakitic, Suarez ve Neymar’ın golleriyle 3-1 mağlup eden Barcelona, kupayı müzesine götüren takım oldu. İtalyan ekibinin tek golü ise Morata’dan geldi.
5. KEZ KUPAYI MÜZESİNE GÖTÜRDÜ
Kupa tarihinde 8. kez finalde boy gösteren Barcelona, devler ligindeki 5. kupasını aldı. Massimiliano Allegri yönetimindeki İtalyan ekibi Juventus ise yine 8. kez çıktığı final maçında 6. kez kupayı rakiplerine kaptırdı.
KATALANLAR 3’TE 3 YAPTI
Bu sezon İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ve İspanya Kral Kupası’nı müzesine götüren Luis Enrique’nin öğrencileri, 3. kupasını da müzesine götürmeyi başardı. Dev maçta Juventus’u Rakitic, Suarez ve Neymar ile yıkan Barça, bu sezonki 3. kupasını da almayı başardı.
BARCELONA PERDEYİ ERKEN AÇTI
İspanyol ekibi Barcelona, mücadelenin 4. dakikasında gol perdesini açtı. Messi’nin başlattığı atakta sol kanatta topla buluşan Neymar, pasını ceza sahası içindeki Iniesta’ya aktardı. İspanyol oyuncu da topu bekletmeden penaltı çizgisi önünde bulunan Rakitic’e gönderdi. Hırvat oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.
BUFFON KALESİNDE DEVLEŞTİ
Juventus’un tecrübeli kalecisi Buffon, yaptığı kurtarışlarla karşılaşmaya damga vuran isim oldu. 37 yaşındaki deneyimli eldiven, mücadelenin ilk yarısında Dani Alves ve ikinci yarının başında Suarez’in sert şutlarını güçlükle önleyerek, taraftarlarından alkış topladı.
BERABERLİK GOLÜ MORATA’DAN
İtalyan ekibi Juventus, Alvaro Morata’nın 55. dakikada attığı golle skorda eşitliği sağladı. Claudio Marchisio’nun topuk pası ile topla buluşan Lichtsteiner, pasını penaltı noktası üzerinde bulunan Carlos Tevez’e verdi. Tevez’in bekletmeden çektiği şut kaleci Marc-Andre Ter Stegen’den döndü. Dönen topu tamamlayan Alvaro Morata, topu ağlarla buluşturdu.
SUAREZ BARCELONA’YI YENİDEN ÖNE GEÇİRDİ
Mücadelenin 68. dakikasında Barcelona, yeniden öne geçti. Messi’nin ceza sahasına girer girmez çektiği şut kaleci Buffon’dan döndü. Dönen topu iyi takip eden Suarez, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.
NEYMAR’IN GOLÜNÜ CÜNEYT ÇAKIR İPTAL ETTİ
Maçın 71. dakikasında Jordi Alba’nın sol kanattan yaptığı ortada Neymar’ın kafa vuruşu ağlarla buluştu. Büyük bir sevinç yaşayan Katalan ekibinin oyuncularının sevinci kısa sürdü. Hakem Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek’in uyarısıyla golü geçersiz saydı.
XAVI SON MAÇINA ÇIKTI, TARİHE GEÇTİ
Barcelona’da karşılaşmanın 78. dakikasında Iniesta’nın yerine oyuna dahil olan Xavi, Katalan ekibindeki kariyerinin son maçına çıktı. 35 yaşındaki İspanyol oyuncu, 151 maç ile Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maça çıkan futbolcu oldu.
SON SÖZÜ NEYMAR SÖYLEDİ
Katalan ekibinde perdeyi Brezilyalı oyuncu Neymar kapattı. Karşılaşmanın uzatma bölümlerinde Messi’nin başlattığı atakta Pedro ile duvar pası yapan Neymar, ceza sahası sol çaprazında çektiği şutta skoru belirleyen golü kaydetti.
CÜNEYT ÇAKIR’DAN 3 SARI KART
Karşılaşmayı yöneten hakem Cüneyt Çakır, 3 kez sarı kartına başvurdu. İtalyan ekibinde Arturo Vidal ve Paul Pogba’ya sarı kartını gösteren Çakır, Barcelona’da ise 70. dakikada Luis Suarez’i sarı kartla cezalandırdı.
ÇAKIR TARİHE GEÇTİ
Mücadeleyi UEFA kulüp organizasyonları finalinde ilk kez bir Türk hakem yönetti. Cüneyt Çakır’ın düdük çaldığı karşılaşmada Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Mücadelenin dördüncü hakemi İsveç’ten Jonas Eriksson olurken, ilave yardımcı hakemliği ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek yaptı.