Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından, Antalya'nın, Manavgat ilçesi, Beşkonak Köprülü Kanyonunda düzenlenen, 15 takım ve 130 sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde yapılan nehir inişi yarışmasında da birinci olan, Çaykurspor Büyükler Rafting takımı Türkiye Şampiyonu olarak Rize’ye döndü. Büyükler Şampiyonasında Rize Belediye Spor ise ikinciliği elde etti. Şampiyonada, U-19 Genç Erkelerde Çaykur Rizespor Kulübü birinci, Rize Gençlik Spor Kulübü ikinci, Çaykursapor gençler ise üçüncü, Ardeşen Belediye Spor Kulübü ise dördüncü takım oldu.

 
Rafting Büyükler Türkiye Şampiyonu olarak Rize’ye dönenen, Çaykurspor Rafting takımı, İdareci, Antrenör ve sporcularını makamında tebrik ederek ödüllendiren, Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurspor Başkanı İmdat Sütlüoğlu, “Geçen yıl olduğu gibi, bu yılda Antalya’da yapılan Rafting Türkiye Şampiyonasında, Rize’mize, teşekkülümüze ve kulübümüze, Türkiye şampiyonu birincilik kupasını kazandıran tüm sporcularımıza, Antrenör ve idarecilerimiz olarak sizleri canı, gönülden tebrik ediyorum. Rafting sporunu 90’lı yıllarda, Ardeşen Belediye Başkanlığı görevim süresinde,  o yıllarda Erzincan Valisi olan ve bu şehirde Rafting sporunu başlatan, rahmetli valilerimizden Recep Yazıcıoğlu’nu Fırtına vadimize Rafting yapmaya davet etmiştim.  Raftingin profesyonel ve eğitim manasında da en iyi yapılacağı derenin fırtına deresi olduğuna müştereken karar vermiştik.  Raftingi bu vesileyle Rize’ye kazandıran kişi olarak, bugün ÇAYKUR spor rafting takımımın, iki ay önce elde etmiş olduğu Avrupa kulüpler kupası şampiyonası, arka arkaya iki defa elde ettiği Türkiye şampiyonası başarılarıyla, ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin en profesyonel rafting ve kano takımları olarak spor tarihine geçmiş bulunmaktadırlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Gelişmekte Olan Spor Branşların Federasyonumuz tarafından yürütülen bu şampiyonada kurumumuza ve kulübümüze her yıl önemli şampiyonluklar kazandıran sizleri kutluyor ve yakın gelecekte yapılacak olan, Rafting Dünya şampiyonasında da Dünya Şampiyonluğunu ülkemize kazandıracağınıza inanıyorum. ”dedi.
 
Çaykur Genel Müdür ve Çaykurspor Kulübü Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Makamında ağırladığı, Türkiye Rafting Şampiyonu Çaykurspor takımı kafilesi sporcularına, birer adet Cumhuriyet altınıyla, ÇAYKUR’un üretmiş olduğu, siyah, yeşil ve beyaz çayları ve Rize’ye özgü serende içerisinde bitki ve meyve çayları ile ödüllendirdi. Makamında başarılarını birlikte sohbet ederek paylaşan, Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurspor Başkanı Sütlüoğlu, Genç Raftingci sporcularına ÇAYKUR’un yeni ürettiği ve henüz piyasaya sürmediği yeni prestij ürünleri, Stevia’lı soğuk içecek çay ve çay pudralı dondurma ikram etti.
 
Çaykurspor Kulübü genel kaptanı Mahir Biberoğlu, Kulüp Müdürü B.Ali Kavalcı, Rafting ve Kano Antrenörü Rıza Avcı, Takım kaptanı Yasin Özkan, yaptıkları ortak açıklamada, “Çevre Eski Bakanımız, Kulübümüzün Başkanı ve ÇAYKUR’umuzun Genel Müdürü Sayın imdat Sütlüoğlu’na, Ardeşen’de iki buçuk ay önce yapılan, Avrupa Kulüpler Kupasını ve geçen hafta Antalya’da yapılan Rafting Büyükler Türkiye şampiyonluğunu kazanıp, iki şampiyonluğu da, Rize’mize, ÇAYKUR’umuza ve kendilerine hediye etme sözü vermiştik. Çok şükür bu sözümüz yerine getirdik. Rafting ve kano takımlarımıza, gerekse kulübümüzün diğer profesyonel branşları olan, güreş, judo ve çok sayıda amatör futbol takımlarımıza göreve geldiğin tarihten bu zamana kadar vermiş olduğu maddi ve manevi desteklerin yanında, her zaman başarılarımızı ve çalışmalarımızı sorgulayan, bu kadar yoğun çalışmaları arasında bizlere vakit ayıran ve duyarlılık gösterip, teşvik ve motive eden, kulübümüzün kıymetli başkanı siz, Sayın Sütlüoğlu’na tüm spor branşlarımızın, idareci ve sporcuları olarak şükranlarımız sunuyoruz.” diyerek teşekkür ettiler.
 
Haber: B.Ali Kavalcı-Fotoğraflar Mehmet Erbaş