Rusya’nın Chelyabinsk şehrinde yapılan Taekwondo Dünya şampiyonasına büyük başarılar elde eden Taekwondo Milli Takımı yurda döndü.
Havalimanında kalabalık sporcu topluluğuyla karşılanan Milli Taekwondocular, basın mensuplarına şampiyona ile ilgili görüşlerini aktardı. Şampiyonada 68 kiloda altın madalya kazanan Servet Tazegül, hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu belirterek, "Zorlu maçlar oldu. Her biri final maçı gibiydi. Son maçım çok zorluydu. Güzel bir maç çıkardık. Bu güzel maçın sonunda da zaten en teknik sporcu seçildim. 2011’de de seçilmiştim. Benim aslı hedefim Rio Olimpiyatları. Bu benim için bir basamaktı. Çalışmaya durmadan devam edip Rio’da altın madalyayı kazanmak istiyorum" dedi.
67 kiloda gümüş madalya kazanan Nur Tatar ise, diğer şampiyonalardan altın madalya ile dönmek istediğini ifade ederek, "Bu başarıyı aldığımız için çok mutluyuz. Bu madalyaları tüm Türkiye’ye armağan ediyoruz. Asıl hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları. Orada da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip altın madalyaya ulaşmak istiyorum. Burada finalde şansız bir şekilde son saniyede kaybettim. Ama önümüzdeki şampiyonalarda daha sağlam vuracağım. Altın madalyayı alıp dönmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Şampiyonda İrem Yaman ise 62 kiloda altın madalya alarak dünya şampiyonu olurken, Nafia Kuş ise +73 kiloda bronz madalya alarak dünya ikincisi oldu.