ANTALYA, () - ANTALYA Vali Münir Karaloğlu, Okçuluk Milli Takımı antrenör ve sporcularını makamında kabul etti. Vali Karaloğlu, spora ve sporculara devletin her türlü desteği sağladığını belirtti.

Vali Münir Karaloğlu, Okçuluk Milli Takımı antrenör ve sporcularını makamında kabul etti. Son yıllarda Türkiye'nin tüm branşlarda dünyada ses getiren başarılara imza attığını belirten Karaloğlu, "Okçuluk son dönemde göğsümüzü kabartan başarılar elde etti. Mete Gazoz 2018 Akdeniz Oyunları, Dünya Kupası 4. Ayak Yarışması ve Avrupa Grand Prix Yarışmalarında ardı ardına aldığı altın madalya ve derecelerini, Yasemin Anagöz'ün Akdeniz oyunları ve Sofya'da, Büşra Nur Coşkun'un da Avrupa Şampiyonası'ndaki derecelerini kutluyorum. Okçuluk Milli takımının tüm oyuncularını canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Antalya'nın sahip olduğu altyapılarla önemli sporcular yetiştirmesi gerektiğini vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, "Antalya'da, Avrupa'da tek dünyada ilk üçe girebilecek bir tesisimiz var. Bu tesisin hakkını vermek lazım ki bu yıl ulaştığımız 36 madalyayla bu gayretli çalışmaların meyvesini toplamaya başladık" dedi.

'SPORUN İÇİNDE BARINDIRDIĞI DİSİPLİNLE ÇOCUKLAR DAHA BAŞARILI OLUYOR'

Spora ve sporculara devletin her türlü desteği sağladığını da vurgulayan Karaloğlu, yeni şampiyonların yetişmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti. Vali Karaloğlu, “Yeterli tesisimiz ve çok dinamik bir nüfusumuz var. Bundan sonra her branşta, okçulukta dâhil olmak üzere başarının gelmesi lazım. Bu sayede çocuklarımızı sınav maratonundan kurtarıp spora da yönlendirebiliriz. Aileler spor ve sınav ikileminde kalıp sınavı tercih ediyorlar ama sporun içinde barındırdığı disiplinde çocuklar daha da başarılı oluyorlar" diyerek sporun önemine dikkat çekti.

26 Ağustosta Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için tüm takıma başarılar dileyen Karaloğlu, Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyatları için sporculardan madalya sözü aldı.

Vali Münir Karaloğlu'nun Okçuluk Milli takımı ile sohbetinin ardından sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI