Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Bucaspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada maçın öğlen saatlerinde oynanması nedeniyle TFF’ye tepki gösterdi.
Bucaspor maçından 4-0’lık galibiyetle ayrılan Şanlıurfaspor’un teknik direktörü Osman Özköylü maç sonrasında yaptığı açıklamada, maçın öğlen sıcağında oynanması nedeniyle TFF yetkililerini kınadı.
Sıcak havaya rağmen iki takım futbolcularının tempolu oyun sergilediğini belirten Özköylü, sıcakların her iki takımın futbolcularının da sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. Özköylü, TFF yetkililerine tepkisini ise şöyle dile getirdi:
"Bu maçları bu saate alan federasyon yetkililerini kınıyorum. Burası Şanlıurfa, burada artık yaz geldi. Lütfen bir daha planlama yaparken buna göre düşünerek yapın. Böyle yapılırsa çok daha iyi olur. Burada insan sağlığı söz konusu. Birisinin başına bir şey gelse, bir oyuncuya aşırı sıcaktan dolayı bir şey olsa ne olacak. Aşırı sıcakta efor sarf etmek büyük bir tehlikedir. Kalp, beyin kanaması riskleri var. Kapalı bir odada klimanın altında oturmaya benzemez. Şanlıurfa’ya saat 13.30’da maç veren insanlar gelsinler, bir yarım saat o sıcağın altında yürüsünler bakalım. Yapabilecekler mi? Bu çocuklar burada yüksek seviyede tempo yapmaya çalışıyorlar. Yazık günahtır. Tamam maçlarımızı televizyon versin ama mevsimlerin de değiştiği unutulmasın. Sıcak geldi. Şanlıurfa Türkiye’nin en sıcak yerlerinden bir tanesi. Biraz mantıklı olan insan bunu düşünür. Bu hafta yine aynı şey. Gideceğiz İzmir’e. Maç saat 14.00’da. Öğlenin sıcağında maç oynanacak. İzmir’de de aynı sıcak var. Neye göre yapılıyor, neye göre planlanıyor, anlamış değilim. Bizim rakiplerimiz akşam oynuyor, biz gündüz oynuyoruz sıcakta. Bir denge, eşitlik yok."
Maç planlamalarının daha adil düzenlenmesini isteyen Özköylü, “Ben pazartesi günü Samsun maçı oynuyorum, hemen ardından Adanademirspor maçına çıkıyorum. Adanademirspor ise maçını benden 2 gün önce, yani cumartesi günü oynuyor. Benim toparlanmam, tabii ki daha zor oluyor. Bir de ben deplasmana gidiyorum. Bunları lütfen biraz mantıklı olan insanlar, otursun, düşünsünler. Ona göre karar versinler. Bu maç planlaması yapan federasyonun yetkililerini kınıyorum” diye konuştu.
Bucaspor maçında alınan farklı galibiyeti de değerlendiren Özköylü, futbolcuları verdikleri mücadele nedeniyle kutladı. Samsunspor ve Adanademirspor maçlarından alınan mağlubiyeti de hatırlatan Özköylü, şöyle konuştu:
“Futbolcularımız, gerçeklerin bilincinde tüm sorun, sıkıntı ve moral bozukluğuna rağmen gereken mücadeleyi ellerinden geldiği kadar yapmaya çalıştılar. Tabii ki kolay değil, üzerimizde bir gerginlik, stres var. Kaybedilecek her puan bizi lig ikinciliği ve Play-off hedefinden çok daha uzaklaştıracak. Biz özellikle Play-off şansımızı üst seviyelerde sürdürmeye çalışıyoruz. Gerçekten sıcak havada inanılmaz zor koşullarda oynanan bir oyundu.”
TARAFTARA TEPKİ
Gazetecilerin maç içerisinde taraftarla yaşadığı tartışmayı sorması üzerine Özköylü, "Taraftar haddini bilecek. Bu sıcakta oynamak kolay değil. Orada tribünde oturup, suyu içip, oturduğu yerde ahkam kesmek çok kolay. Ben bile kenarda, perişan oldum, sırılsıklam ter oldum. Oyuncular orada yüksek tempoda top oynuyorlar. Hata da yapacaklar. Rakip de yapıyor, biz de yapıyoruz. Bu futbolun doğasında var. Kimse haddine düşmeyen işlere girmeyecek. Biz işimizi, ne yaptığımız biliyoruz” dedi.
BUCASPOR CEPHESİ
Bucaspor’un teknik direktörlüğüne kısa bir süre önce getirilen Levent Eriş ise ligdeki konumu itibariyle Şanlıurfapor’un rakipleri olmadığını kaydetti. Bucaspor’un Orduspor’dan sonra en fazla gol yiyen bir takım olduğunu kaydeden Eriş, “Kazanılacak puan ya da puanlar sadece moral anlamında bize çok farklı bir ivme kazandırabilirdi. Ama görünen köy kılavuz istemiyor. Bu takım Orduspor’dan sonra ligin en fazla gol yiyen takımı. Doğal olarak biz buna engel olmaya çalıştık. Çok dirençli bir takıma sahip değiliz, kavgacı, mücadele eden bir takıma sahip değiliz. Urfaspor bizim rakibimiz olmamakla birlikte bundan sonraki mücadelemiz bizi belki ligde kalışımızı ilan edecek. Ben bunları bilerek geldim. Buradan alacağımız puanlar, benim ligde kalışımı ilan etmeyecek. Ama keşke puan alabilseydik. Benim için bu müsabaka deneyim müsabakası oldu. Zamanımız yok, çok kısıtlı süreçteyiz” dedi.
Şanlıurfaspor maçında kart gören iki oyuncularının da cezalı duruma düştüğünü beliren Eriş, “Alnımızın akıyla bu işten sıyrılmayı planlıyoruz. Önemli olan iç sahada kaybetmemek. Rakiplerimiz kaybetmiş, bundan dolayı bir nebze de olsa, geleceğe daha umutlu bakıyoruz. İnşallah içeride kazanacağımız maçlar bizi ligde tutar. Bucaspor, ligde kalmayı hedefleyen, isteyen ve yakışan bir camia. Umarım istediğimizi gerçekleştiririz” diye konuştu.