Önemli güreş organizasyonlarından olan ve pazar günü başlayacak Seka Park Yağlı Güreşleri öncesi basın toplantısı düzenlendi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş tarafından düzenlenen basın toplantısında, Seka Park Yağlı Güreşleri’nde yaklaşık bin pehlivanın er meydanına çıkacağı belirtildi.
Her yıl güreş sporu tarihine ismini yazdırmış bir sporcunun adına düzenlenen Seka Park Yağlı Güreşleri, bu yıl da Kocaelili eski başpehlivanlardan olan Recep Güreşen adına gerçekleştirilecek. Bugün 77 yaşında olan eski başpehlivan Recep Güreşen, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ederim. Biz bu memleketin başpehlivanıyız. Kocaeli’nin başpehlivanıyız. Bu diyarın gelmiş geçmiş en güçlü başpehlivanlarını, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hiç çekinmeden güreşlere getiriyor. 7. yılda da Türkiye’nin 77 tane başpehlivanının 77’si de Kocaeli vilayetinde olacak. Bizim Kocaeli vilayetinin güreşleri, Türkiye genelinde Kırkpınar’dan sonra en büyük katılım olan güreşlerdir. Ben Kocaeli Belediyesi’ne bizleri unutmadığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.
BALABAN: "BİZİM YİNE HEDEFİMİZ ALTIN KEMERİ ALMAK"
Basın toplantısının ardından konuşan 2013 yılı Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban, “Öncelikle 7. kez düzenlenecek olan Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin hayırlı bir şekilde geçmesini diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Kırkpınar öncesi önemli bir organizasyon, rakiplerin birbirini deneyeceği, tartacağı bir organizasyon olacak. O yüzden bizim için önem arz ediyor. Biz de çıkıp rakiplerimizi deneyeceğiz, Kırkpınar öncesi provalarımızı yapacağız. İnşallah sakatlık olmadan güzel bir şekilde geçmesini diliyorum. Bizim yine hedefimiz altın kemeri almak. Kürsünün en üst basamağında olmak. Bunun için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Burada yine eski güreşçilerimizi unutturmayan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi 2013’te Kırkpınar’da kemeri almıştık. 2014’te çok zorlu rakipler çekerek finale kadar gelmeyi başarmıştım. Ama bir hayli yorgun düşmüştüm ve finalde yenilmiştim. Bu yıl yine hedefimiz altın kemeri kuşanmak. Bunun için kış döneminde iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Yine hazırlıklarımızı en iyi şekilde devam ettiriyoruz. Sezonumuz yeni başladı. Güreşlerimiz, organizasyonlarımız devam ediyor. Rakiplerimizi ölçmeye devam ediyoruz. Kırkpınar da bu yıl Ramazan’dan sonra olacak. Bu biraz bizim için sıkıntı, çünkü 1 ay boyunca güreş olmayacak. Güreş olmayınca da rakiplerimizi analiz edemeyeceğiz, mücadele yapamayacağız. Ama yine de antrenmanlarımızı Ramazan döneminde en iyi şekilde devam ettirip Kırkpınar’a hedefimiz altın kemer olarak gideceğiz” şeklinde konuştu.