Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın karşılaşma sonrası maçın hakemine tepki göstererek, finale çıkmayı hakettiklerini söyledi.
Kırmızı-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında sahasında karşılaştığı Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Ancak sarı-kırmızılı ekip, İstanbul’da oynanan ilk maçtaki 4-1’lik skor avantajıyla finale yükselen taraf oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Gerçekten oyuncularımı tebrik ediyorum ettikleri mücadeleden dolayı. Çünkü son iki ayda neredeyse antrenman yapmadan 3-4 günde bir sürekli maç oynamak zorunda kaldık. Oyuncularımızı dinlendirmek için çok çaba sarf ediyoruz. Bugün bizim için sezonun sonuydu çünkü hedefi olan bir müsabakaydı. Ama final oynamayı beceremedik, artık beceremedik mi diyeyim, müsaade etmediler mi diyeyim artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Çünkü konuşamıyoruz, bazı şeyleri söyleyemiyoruz söylediğimiz zaman ceza alıyoruz, ceza alması gerekenler acaba burada konuşanlar mı? Yoksa başkaları mı? Kimlerin ceza alacağını ben merak ediyorum bu işlerle ilgili ama biz boyumuzun ölçüsünü aldık. Biz bu sene kupada gerçekten boyumuzun ölçüsünü aldık. Özellikle oyunun başında Burhan’a yapılan penaltının dışarıda verilmesi, televizyondan çok net görülüyor içeride olduğu" dedi.
"FİNAL OYNAMAMIZ GEREKİYORDU"
Mücadelenin ikinci yarısında oyunda üstünlük kurduklarını ifade eden Yalçın, "İkinci yarıda tamamen tek taraflı bir oyunla skoru 2-0’a getirdik. Ondan sonra inanılmaz pozisyonları beceriksizce maalesef gole çeviremedik ama hemen imdada yetişiyorlar böyle maçlarda. Söylenecek fazla bir şey yok oyuncularıma teşekkür ediyorum, sezonu kapattık. Ama dediğim gibi yazık oldu bizim final oynamamız gerekiyordu. Bugünkü müsabakadan sonra oynamamız gerekiyordu. Çok mücadele ettik, istedik, oyuncuları iyi mücadele etti maalesef olmadı artık önümüzdeki sezona bakacağız” dedi.
Maçta sonra iki takım arasında sıkıntı yaşanmadığını belirten Yalçın, ”Maçtan sonra bir şey olmadı, Galatasaraylılar ortadan girmek istedi. Aslında orası hakemlerin giriş yeri, onların kapısı yan taraf. Orada güvenlik görevlileri ile ilgili bir sıkıntı oldu. Yoksa iki takım arasında herhangi bir sıkıntı olmadı" diye konuştu
“TÜRK FUTBOLUNUN İLERLEMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
Maçın hakemini eleştiren ve Türk futbolunun ilerlemesinin mümkün olmadığını belirten Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türk futbolu adına ben ilk kupa maçında zaten ben düşüncelerimi söyledim. Ondan sonra yine ceza kuruluna gittim. Allah’tan ceza çıkmadı çünkü kimseyi rencide edecek bir şey söylemedim. Türk futbolunun durumu bu işte gördüğünüz gibi her şey ortada. Türk futbolunun ilerlemesi falan söz konusu olamaz mümkün değil böyle bir şey. Bu şartlarda rekabeti bu şekle getirdikten sonra mümkün değil futbolun bir yere gitmesi. İngiltere’de veya Almanya’da işler böyle olmuyor. Herkes çıkıp oynayıp elinden geleni yapıyor, hak eden kazanıyor doğal olarak. Maalesef bu işler burada böyle oluyor. İlk maçtan sonrada çok serzenişte bulundum. Fenerbahçe-Bursa maçına Cüneyt Çakır’ı gönderiyorsun, bize FIFA kokartı olmayan hakemi veriyorsunuz. Bizim maç önemsiz maç mı? Aynı şekilde buradaki maçta da böyle bir hakem gönderiyorsun. Bizim maçlarımıza gelen hakemler tecrübesiz hakemler, kokartsız hakemler çok enteresan şeyler oluyor. Ama bizim için bu sene gerçekten tecrübe oldu. Benim için bu sene çok büyük tecrübeler oldu. Bundan sonraki senelerde daha farklı davranacağız, çok farklı hareket edeceğiz."
Hakemlerle ilgili eleştirilerini sürdüren Yalçın, "Maç bitsin, hocalar konuşmasın isteniyor. Her şey güllük gülistanlık, ortam süper. Yaz geldi, ağaçlar kuşlar. Bunları söylememizi istiyorlar. Ne söyleyeceğiz başka? Sizler de tatile gidin, bu işleri fazla kurcalamayın, başka türlü sıkıntı oluyor. İşin kötü tarafı hakkımızı savunamıyoruz. Konuştuğumuz zaman ceza alıyoruz. O zaman yaz geldi, çiçekler, böcekler, hakemler de yapsın. Tatil geliyor. Ne söyleyeceğiz ki başka? ifadelerini kullandı.