Spor Toto Süper Lig’in başlamasına sayı günler kala UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında kazaya uğramak istemeyen Trabzonspor’da teknik direktör Shota Arvaladze, tüm hesaplarını galibiyet üzerine yapıyor. Deplasmanda alınan 1-0’lık yenilgiyi kabullenemeyen Gürcü teknik adam, Hüseyin Avni Aker’de oynanacak olan rövanş maçında kazaya uğramamak için işi sıkı tutuyor. Bu maça yönelik yapılan hazırlıklarda oyuncularını yüksek sesle ikaz ettiği gözlenen Shota’nın, Makedon ekibini eleyerek Spor Toto Süper Lig öncesi de moral bulmak istiyor.
ONUR KIVRAK KALEDE
Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arvaladze, Rabotnicki maçında sahaya süreceği ilk 11’ini ise kafasında şekillendiriyor. İlk maçta takımın ortaya koyduğu performans ve alınan 1-0’lık sonuç sonrası eleştirilen Gürcü teknik adam, Onur sorununun tatlıya bağlanmasının ardından kaleyi yeniden tecrübeli file bekçisine teslim edecek. Savunma güvenliğini ön planda tutan ve bu bölgede arayış içinde olan Shota, Mustafa Yumlu ve Medjani ikilisine son yapılan çalışmada görev verdi. Savunmanın sağında Cavanda’ya görev verecek olan Shota, sol tarafta ise ilk maçta olduğu gibi Alper’e şans tanıması bekleniyor. Orta alanda ise Aytaç Kara, Okay, Constant, Özer’i oynatmayı planlayan Gürcü teknik adamın ileri ucun sağında Yusuf, solunda ise Erkan Zengin’i oynatmayı planlarken, gol umudu olarak da Cardozo’ya forma vermesi bekleniyor.
TRABZONSPOR’DA TRANSFER HAREKETLİLİĞİ
Trabzonspor, bir taraftan UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında karşılaşacağı Rabotnicki maçının hazırlıklarını sürdürürken, diğer taraftan ise transfer çalışmalarına hız verdi. Bordo-mavililerin prensip anlaşmasına vardığı Kostarikalı kaleci Esteban Alvarado’nun Perşembe günü Trabzon’da olacağı belirtildi. Ülkesinde tatil yapan 26 yaşındaki Alvarado’nun yaklaşık 3 gün süren bir yolculuğun ardından ulaşacağı Trabzon’da, Rabotnicki maçını tribünden izleyeceği belirtildi. Sportif direktör Süleyman Hurma’da, deneyimli kalecinin Perşembe sabahı Trabzon’da olmasını beklendiklerini açıkladı.
N’DOYE İÇİN GİRİŞİMLER HIZLANDI
Trabzonspor’un büyük ölçüde anlaşmaya vardığı ve Türkiye’ye getirmeye hazırlandığı Hull City’nin Senegalli forveti Dame N’Doye için girişimlerini hızlandırdı. Bu oyuncuyla yapılan görüşmelerin son aşamaya geldiği ifade edilirken, bir aksilik yaşanmaması halinde oyuncunun Trabzonspor yakın olduğunu belirtiliyor.
Trabzonspor ayrıca, yabancı bir stoper için de arayışlarını sürdürüyor. Kulübüyle sözleşme yenileyen Frankfurtlu Zambrona takımda kalması üzerine Karadeniz ekibi, listesinde yer alan diğer oyunculara yöneldi. D. Moskova’nın Kongolu stoperi Samba ve Schalke 04’te forma giyen Brezilyalı Santana’nın bordo-mavililerin listesinde oldukları öğrenildi.