Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, bordo-mavili takımın başında bir ilk yaşadı. Teknik adam olarak daha önce hiç yenemediği eski hocası Şenol Güneş’i, bordo-mavili takımın başında deviren Gürcü teknik adam moral buldu.
Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden Trabzonspor’da keyifler yerinde. Uzun yıllar Trabzonspor’u çalıştırdıktan sonra geçtiğimiz sezon Bursaspor’u çalıştıran ve bu yıl ise Beşiktaş’ın başında görev alan Şenol Güneş, eski öğrencisi olan Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze karşısında ilk yenilgisini aldı. Şimdiye kadar eski hocasını yenemeyen Gürcü teknik adam, yeni takımıyla bir ilk yaşadı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze bugüne kadar teknik adam olarak 6. kez karşılaştılar. Söz konusu maçlarda Güneş’in çalıştırdığı takımlar Shota’nın çalıştırdığı takımlar karşısında üstün gelen taraf oldu. İki teknik adam arasında yaşanan taktik savaşta Güneş’in takımları 2 galibiyet alırken, 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Son oynanan maçta ise gülen isim Shota Arveladze oldu.
İki teknik adam arasında oynanan maçlar ve alınan sonuçlar ise şöyle:
19 Şubat 2012
Kayserispor - Trabzonspor: 3-3
6 Kasım 2011
Trabzonspor - Kayserispor: 2-1
27 Şubat 2011
Trabzonspor - Kayserispor: 3-3
26 Eylül 2010
Kayserispor - Trabzonspor: 0-0
7 Aralık 2014
Bursaspor - Kasımpaşa: 5-1
22 Ağustos 2015
Beşiktaş - Trabzonspor: 1-2