İSTANBUL,() -  
Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsanevi isimlerinden ''Sinyor'' lakaplı Can Bartu, 83 yaşında dün yaşamını yitirdi. Can Bartu'nun hayatını kaybetmesinin ardından spor dünyası başsağlığı mesajları yayımladı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, federasyonlar ve kulüplerin açıklamaları şu şekilde:
BAKAN KASAPOĞLU: "BAŞTA FENERBAHÇE CAMİASI OLMAK ÜZERE TÜM SPOR AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Türk sporunun ve Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Can Bartu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türk sporuna büyük hizmetlerde bulunmuş merhum Can Bartu'ya Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri, başta Fenerbahçe camiası olmak üzere tüm spor ailesine başsağlığı diliyorum."
TFF: "CAN BARTUYU KAYBETTİK"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi sitesinden Can Bartu'nun vefatı üzerine şu mesaj yayımlandı: 
"A Milli Takımımız ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün efsane isimlerinden Can Bartu'yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
Ay-Yıldızlı formayı 26 kez giyip 6 da gole imza atan, Fenerbahçe kulübünde uzun yıllar oynayan ve ülkemizi İtalya'da da temsil eden, sporu bıraktıktan sonra yazarlık ve yorumculuk yapan Can Bartu, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. 
Can Bartu'nun vefatı sebebiyle, 12-15 Nisan 2019 tarihleri arasında oynanacak olan bütün Profesyonel Lig müsabakalarında saygı duruşunda bulunulacak. 
Türk sporuna çok değerli katkılarda bulunan merhum Can Bartu'ya Allah'tan rahmet; Ailesi, sevenleri, başta Fenerbahçe camiası olmak üzere tüm spor ailesine başsağlığı ve sabır dileriz."
FENERBAHÇE: "CAN BARTU'MUZU KAYBETTİK"
Fenerbahçe, efsane futbolcusu Can Bartu'nun vefatı üzerine resmi sitesinden şu mesajı paylaştı: "Kulübümüzün tarihinde çok önemli bir yeri olan, adı Fenerbahçemiz ile özdeşleşmiş efsanemiz Can Bartu'yu kaybettik. Bu büyük kaybın derin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Fenerbahçemizin ve Türk sporunun değerli ismi Can Bartu'ya Allah'tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun."
TBF BAŞKANI TÜRKOĞLU: "CAN BARTU'NUN VEFATINI BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM"
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türk sporunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Can Bartu'nun vefatı üzerine federasyonun resmi sitesinden şu mesajı paylaştı: 
"1936 doğumlu Can Bartu'nun profesyonel sporculuk kariyeri boyunca Türk sporuna önemli katkılar yaptığını belirten TBF Başkanı Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Can Bartu, bir dönem Türk sporcusunun yurt dışında temsiline örnek ve öncü olan isimlerden biriydi. Spora ve milli formaya her daim tutkuyla bağlı olan Can Bartu'nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Türk sporuna çok değerli katkılarda bulunan merhum Can Bartu'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenleri başta olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dilerim."
GALATASARAY: "CAN BARTU'YU KAYBETTİK"
Sarı kırmızılı kulübün Can Bartu için yayınladığı mesajda şu ifadeler yer aldı: "Türk sporunun ve Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden "Sinyor" lakaplı Can Bartu'nun vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; kederli ailesine, Fenerbahçe camiasına ve Türk spor kamuoyuna başsağlığı dileklerimizi sunarız."
BEŞİKTAŞ: "CAN BARTU VEFAT ETTİ"
Beşiktaş Kulübü, eski Fenerbahçeli ve milli oyuncu Can Bartu'nun vefatından dolayı resmi siteden bir mesaj yayımladı. Siyah Beyazlıların açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Beyefendi kişiliğiyle tüm sporseverlerin sevgisini kazanan, Türk sporunun en önemli efsanelerinden Can Bartu'nun vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileriz."
TRABZONSPOR: "SEVENLERİNE VE FENERBAHÇE CAMİASINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ"
Trabzonspor Kulübü, vefat eden Can Bartu için başsağlığı mesajı yayınladı. Bordo-mavili kulübe ait sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Beyefendi kişiliğiyle tüm sporseverlerin sevgisini kazanan, Türk sporunun efsanelerinden Can Bartu'nun vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 
A Milli Futbol Takımımız ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün efsane isimlerinden Can Bartu'yu kaybettiğimizi derin bir üzüntü ile öğrendik. Merhum Can Bartu'ya Yüce Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri, Fenerbahçe ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyoruz.