Bakü Oyunları Komitesi tarafından ’Spor Elçisi’ seçilen milli güreşçi Taha Akgül, "Azerbaycan’da şampiyon olursam, hem kendi bayrağımızla hem de Azerbaycan bayrağı ile minderde tur atacağım" dedi.
Son 3 yıldır Avrupa’nın zirvesinde yer alan ve 2014 yılının eylül ayında Özbekistan’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, 12 Haziran’da Bakü’de başlayacak 1. Avrupa Oyunları’nda Türkiye’nin marka yüzü oldu. Organizasyon öncesinde ve esnasında televizyon ekranlarında, afişlerde, broşürlerde ve Azerbaycan sokaklarındaki reklam panolarında fotoğrafları yayınlanan Akgül, 20 farklı branşta gerçekleştirilecek oyunlarda Türkiye’yi tanıtım platformunda temsil edecek tek sporcu unvanına da sahip.
Büyük organizasyon için geri sayım sürerken, yalnızca ülkemizi değil, Avrupa Oyunları’nın temsilini de yapacak olan Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, oyunlar için ‘spor elçisi’ görevinin kendisine verilmesinden dolayı büyük bir gurur yaşadığını anlattı.
“MİLLETİMİN DESTEĞİYLE ULAŞTIĞIM ZİRVEDEN İNMEYE NİYETİM YOK”
Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi seçilen Taha Akgül, Bakü Oyunları Komitesi’nin kendisini ’Spor Elçisi’ seçmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Son üç senenin Avrupa şampiyonuyum ve son dünya şampiyonu unvanı ile Avrupa Oyunları’nda mindere çıkacağım. Milletimin desteğiyle ulaştığım zirveden inmeye niyetim yok. Antrenmanlarımı tüm hızıyla sürdürüyorum. Azerbaycan’da üst düzey performans sergileyerek ülkeme altın madalya kazandırmak ve üst üste 4. Avrupa şampiyonluğumu elde etmek istiyorum” dedi.
Azerbaycan’da organizasyon tanıtımı için fotoğraf çekimlerini tamamlayan Akgül, “Bana verilen görev sadece güreş branşının temsili değil hem Türkiye’nin, hem Avrupa Oyunları’nın, hem de mücadele ettiğim branşın en iyi şekilde görünürlüğünü sağlamak. Böyle bir şampiyonada spor elçisi olarak seçilmek, bir güreşçi olarak benim için oldukça gurur verici bir görev” diye konuştu.
“TÜRK VE AZERBAYCAN BAYRAKLARIYLA MİNDERDE TUR ATACAĞIM”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılış programına katılacağı 1. Avrupa Oyunları’nın Türkiye için önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Akgül, güreş branşının Azerbaycan’da da ata sporu olmasında dolayı üzerine düşen sorumluluğu daha da artırdığını belirtti. Milli güreşçi Taha Akgül, "Azerbaycan bizim kardeş ülkemiz ve güreş onların ata sporu olduğu için biz bu müsabakaya ayrı bir önem veriyoruz. İnşallah ben de Azerbaycan’da şampiyon olursam, hem kendi bayrağımızla hem de Azerbaycan bayrağı ile minderde tur atacağım. Bana verilen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağım” ifadelerini kullandı.
İlk kez düzenlenecek bu büyük organizasyon için geri sayım sürerken, 16 ülkeden farklı branşlardaki sporcular da Avrupa Oyunları’nın spor elçiliğini yapacak.