Spor Toto 2.lig beyaz grup temsilcisi Turgutluspor’da yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen olağanüstü kongre yapıldı ve çoğunluğun aranmadığı kongrede tek liste seçime gitti. Mustafa Kocatürk’e ait liste açık oylamada kongre üyeleri tarafından kabul edildi ve Mustafa Kocatürk ikinci kez Turgutluspor Başkanı oldu.
Kocatürk daha önce 2004 yılında başkanlık yapmış ve Turgutluspor 3.ligden 2.lige çıkmıştı. Çoğunluğun aranmadığı olağanüstü kongreye 152 kişi katıldı. Kongrede Adnan Demirel yönetim kurulunun izahatlarını ve mali tabloyu delegelere açıkladı ve yönetim delegeler tarafından ibra edildi. Kongrede aynı zamanda da delege olan CHP İlçe Başkanı Erk Kayabaş, taraftar derneği başkanları Özkan Çatıkkaş ve Ercan Ülker konuşma yaptı. Kongrede divan başkanlığını Bülent Ayhan divan katipliğini Nazım Balyapan ve Ahmet Daşkan yaptı. Kongrede tüzük tadilatı yapıldı ve 12 kişiden oluşan yönetim kurulu sayısı 16’ya çıkarıldı.
Turgutluspor Kulüp Başkanı olarak son konuşmasını yapan Adnan Demirel;" Desteksiz olarak takımımızın ayakta durması oldukça zordu ve biz elimizden geleni yaptık" dedi. Turgutluspor sezona göğüs reklamı olmadan başlarken Demirel kendi girişimleriyle sponsor desteği sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
---900 BİN TL BAĞIŞ YENİ SEZONDA 100 BİN TL OLDU---
Turgutluspor Kulüp Başkanı Adnan Demirel, kulübün alacaklarını ve borçlarını açıklarken geçtiğimiz sezon takıma 900 Bin TL bağış yapıldığını ancak bu sezon bu rakamın 100 TL olduğunu belirtti. Demirel;"Ekonomik zorluklar yaşadık ancak ayakta durmak için her türlü fedakarlığı yaptık. İlçe takımlarının desteksiz ayakta durması gerçekten çok zor, bizler Turgutluspor’un önünü açmak için bu kongre kararını aldık ve yeni başkan Mustafa Kocatürk olmak üzere yeni yönetim kuruluna başarılar dilerim" dedi.
---KOCATÜRK;" BÜTÜN VÜCUDUMLA BU İŞE GİRİYORUM"---
Turgutluspor’un yeni başkanı Mustafa Kocatürk;" Turgutluspor’da daha öncede görev yaptık ve şampiyonluk yaşadık. Takımımızın zora girdiği anda mutlaka elimizi taşın altına sokmamız gerekiyordu ve bizde bunu yaptık. Elimle ve bütün vücudumu bu işin altına soktum. Öncelikli hedefimiz takımımızı ligde bırakmak. Daha önceki dönemde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanı, kulüp başkanı, yönetim, taraftar ve bütün kent bir olup güçleneceğiz" şeklinde konuştu.
---KAYABAŞ;" TURGAY ŞİRİN, ADNAN DEMİREL VE YÖNETİMİNE NEDEN DESTEK OLMADI"---
Kongrede divandan söz alarak konuşma yapan CHP İlçe Başkanı ve aynı zamanda Turgutluspor Kongre üyesi Erk Kayabaş;" Bu akşam burada belediye başkanımız Turgay Şirin’i de görmek isterdik, belediye neden Adnan Demirel ve yönetimine neden destek olmadı bunu başkanımıza sormak isterdik ancak kendisi bu akşam burada değil. Neden Turgay Şirin 28 hafta bekledi, Tek arzumuz Turgutluspor rant kapısı olmasın, yeni yönetime ve başkana başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.
---TARAFTARLAR;" BİZİM ARTIK YANIMIZDA OLUN, ORTADA HİÇ BİRŞEY YOKKEN CEZA YİYORUZ"---
Kongrede söz alarak konuşan taraftar derneği başkanları Özkan Çatıkkaş ve Ercan Ülker yaptıkları konuşmada;" Bizler bu işin hep cefasını çektik, yağmurda ıslandık, güneşte kavrulduk ancak Turgutluspor’dan hiç vazgeçmedik. Biz her zaman bu takımın yanındayız ve artık sizde bizim yanımızda olun. Bizlere destek olun, tribünlerde taraftar yok deniyor ama herkes ceza yiyor. Durduk yere cezalar alıyoruz. Siz isteyin biz tribünleri gelin gibi giydirelim ancak bize destek olun. Biz en büyük desteği Murat Ayhan başkanımızdan gördük, sizlerde bize sahip çıkın" ifadelerini kullandı.
Yapılan seçim sonucunda kongre üyeleri tek listeyi seçerek göreve getirirken Mustafa Kocatürk yeni dönemde Turgutluspor’un başkanı oldu. Kocatürk’ün listesinde Hakan Sezer, İbrahim Yönetken, Ali Nasuhoğlu, Efkan Babalık, Ömer Sakı, Şerif Ülker, Ali Laleseven, Seydi Dinç, Hakan Cebe, Fatih Acısoğan, Sedat Kutlu, Halil Konuş, Ali Pekdikmen, Ahmet Özgendi ve Muhsin Yayıntaş isimleri yer aldı. Yönetim kurulu yapacağı ilk toplantıyla görev dağılımını yapacak.